„Kapital-djeca“ u Zetskom domu

Autorski projekat namijenjen mladima Petra Pejakovića i Dušana Murića „Kapital-djeca“, biće večeras izveden na sceni Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ od 18 časova.Objavljeno: 20. 12. 2017 - 11:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uloge tumači 20 djece iz cetinjskih osnovnih i srednjih škola, uzrasta od 10 do 15 godina: Aleksandar Popović, Marija Jovićević, Aleksandra Šovran, Marija Pobor, Anastasija Šovran, Ivana Popović, Anita Janković, Vasilije Đukanović, David Vuković, Đorđije Proroković, Milica Andrić, Filip Ivanović, Andrej Lipovina, Milica Radović, Marija Andrić, Doroteja Bušković, Dorotea Roganović, Nikoleta Tatar, Kristijan Kadija i Maja Marković.

-  Imali smo veliku nepoznanicu na početku – djeca nisu znala šta je to kapitalizam. Pitanje je koliko možemo znati o toj temi i ako se bavimo njome... Ali djeca su nam donijela priče iz svakodnevnog života o gradu Cetinju, o sistemu u kome sada živimo. Predstava je satkana od prizora iz života kako ga oni vide. Zapravo je spoj nečeg dosta tužnog i poražavajućeg, a sa druge strane veoma duhovitog. Ono što je za mene bilo posebno, i to smo vidjeli kroz stotine sati koje smo proveli zajedno, jeste jedan izraziti smisao za humor, jaka verbalna inteligencija, specifična lucidnost i oštrina gledanja na svijet. To je dragocjeno i nešto treba gajiti i paziti - kazao je reditelj Petar Pejaković o procesu nastanka komada.

Predstava je nastala kroz radionicu „Kapital za djecu“ koja je trajala od oktobra 2015. do marta ove godine. Projekat se realizuje uz podršku programa EU Cretive Europe.

Komentari: 0

Novi komentar