Odbijen zahtjev za izuzeće

Čađenović ostaje u predmetu o ubistvu Borete i Zečevića

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odbio je zahtjev za izuzeće specijalnog tužioca Saše Čađenovića u predmetu protiv okrivljenih za likvidaciju Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića, 7. decembra prošle godine u Bečićima.
Objavljeno: 21. 12. 2017 - 07:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zahtjev za izuzeće Čađenovića na jednom od prethodnih suđenja iznio je advokat Dragan Mitrić, branilac optuženog Vasilija Rafailovića koji je optužnicom označen kao direktni počinalac ubistva.

Osim Rafailovića u bjekstvu su Budvanin Ratko Vušović i Bjelopoljac Ivan Cicmil i njima se sudi u odsustvu, dok su na optuženičkoj klupi srpski državljanin Miljan Bulatović iz Niša i državljanin Bosne i Hercegovine Vladimir Šmanja.

Na prošlom pretresu tužilac Čađenović je naveo da je u okviru istrage ovog ubistva i Ilija Pavlović dobio status okrivljenog, te da će i protiv njega biti podignuta optužnica. Prema navodima optužnice, Rafailović i Bulatović označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je likvidirala Đorđa Boretu 7. decembra prošle godine u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima.

Tom prilikom, od više ispaljenih hitaca iz automatske puške kao slučajna žrtva stradao je doktor u penziji Dragan Zečević, dok je vlasnik lokala Ivo Stanišić ranjen. Kao članovi ove kriminalne organizacije koji su, prema stavu istražitelja, pomogli izvršenje ovog zločina označeni su Vušović, Cicmil i Šmanja.

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 0

Novi komentar