Glavni grad

Stijepović: U 2018. godini 130 miliona eura kapitalnih investicija

“Poslovi iz nadležnosti naših gradskih preduzeća urađeni su krajnje profesionalno, realizovane su sve programske aktivnosti, ostvareni su i dobri finansijski rezulatti, što nam govori da je menadžment naših društava kvalitetno i veoma uspješno vodio ova preduzeća”, ocijenio je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović danas na sjednici Skupštine Glavnog grada prilikom razmatranja izvještaja i planova gradskih preduzeća za narednu godinu.
Objavljeno: 21. 12. 2017 - 15:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Kao što ste imali priliku iz priloženih materijala da zaključite, gradska preduzeća su stabilni sistemi koji uspješno posluju i ovu godinu završavaju sa još boljim finansijskim bilansima, što je rezultat, dobro planirane i odgovorno vođenje finansijske, ali i ukupne razvojne politike menadžmenta gradskih društava i uprave Glavnog grada. To nas sve zajedno veoma raduje i čini ponosnom, jer smo s jedne strane, uspješno završili godinu za nama, a s druge strane stvorili dobru osnovu da tako nastavimo i u narednoj godini” naglasio je Stijepović.

On je istakao da je, zahvaljujući uspješnom sprovođenju politike racionalizacije na svim nivoima, koju od početka rada ove gradske uprave kontinuirano sprovode, svake godine bilježe porast pozitivnih finansijskih rezultata i imaju pozitivne i optimistične trendove i za period pred nama.

“Gradska preduzeća, su pored redovnog i kvalitetinog obavljanja javne funkcije, ispoštovala i sve obaveze koje se tiču servisiranja obaveza i prema zaposlnima, partnerima i dobavljačima. Dakle, zarade se redovno isplaćuju kao i svi zakonom propisani porezi i druge naknade po osnovu radnog odnosa. Uspješno su realizovani svi planirani projekti, a oni koji su u fazi realizacije odvijaju se planiranom dinamikom” naglasio je Stijepović. On je dodao da očekuje još intenzivniji rad i pojačanu investicionu aktivnost preduzeća Glavnog grada, imajući u vidu da smo u gradskoj upravi u potpunosti svjesni činjenice da naša preduzeća treba da budu nosioci razvoja grada i da doprinose većem kvalitetu usluga i servisa koje su u nadležnosti lokalane uprave.

“To če biti ideja vodilja i u budućem radu, i tokom naredne godine, jer planiramo da na principima održivosti i uspješnog poslovanja naših privrednih društava nastavimo da razvijamo grad i podižemo kvalitet života za sve građane Podgorice. Siguran sam da je pred nama još jedna veoma uspješna godina. Svako od preduzeća postavilo je visoke, ali realno ostvarljive investicione ciljeve. Podsjetiću da je u tom dijelu izgradnja novih vodovodnih sistema, puteva, javne rasvjete, zelenih površina, ali i kapitalnih infrastrukturnih projekata koji će Podgorici dati novi pečat razvijenog i modernog evropskog centra” naveo je Stijepović.

Dakle, preduzeća će, kao i do sada, i u narednoj godini nastaviti da sprovode racionalnu i izbalansiranu, poslovnu politiku, sa odlično definisanim prioritetima, a sve u cilju što kvalitetnijeg i obuhvatnijeg pružanja svojih usluga građanima Glavnog grada.

“Očekujem nove kilometre kanalizacione i feklane mreže, puteva, nove osvježene fasade, zelene površine itd. Uz podršku svih nas u Glavnom gradu i, naravno, gradskog Parlamenta, neće izostati još bolji rezultati. Kada tome dodamo i 130 miliona eura kapitalnih investicija koje se nalaze u pripremnoj ili fazi realizacije, onda sa optimizmom možemo da očekujemo da ćemo nastaviti ovom dinamikom i u godini koja je pred nama” kazao je gradonačelnik Podgorice. On je poručio gradskim preduzećima da nastave oviom tempom rada jer će na taj način biti u prilici da ostvare sva ona očekivanja koja su pred nas postavili građani u svakom dijelu Grada.

Komentari: 1

suze & smijeh

22. 12. 2017 - 07:39

Sve sto se od nvih objekata napravi u Pg štetno je za CG, privilegovano dobi ce Pg sve što pozeli ali globalno je štetno za CG.Postaje CG osakaćena po svojim rubovima koji su prepustani vukovima I lisicama.Napuśtaju se domaćinstva a za njima se ztvaraju škole a Simovic premjerava hektre neobradene zemlje aobradi ce ih ako se on vrati njaegova companija koja ih je prva apuštala.Podgorica nije ni turistička a jest nesto nazor industriska, znači dosli su a red paradaiz I paprika.
Novi komentar