USNCG

Borozan sportista godine i u izboru novinara

Rukometaš Vuko Borozan najbolji je sportista Crne Gore u 2017. godini, u tradicionalnom 63. izboru Udruženja sportskih novinara (USNCG).
Objavljeno: 21. 12. 2017 - 16:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Borozan, koji je proglašen i u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta, u dresu Varadra osvojio je Ligu šampiona i SEHA ligu, a crnogorsku reprezentaciju predvodio je do plasmana na Evropsko prvenstvo.

On je u anketi dobio 37 glasova. Karatista Mario Hodžić dobio je 27, a po tri glasa džudistkinja Ivana Nikolić, košarkaši Bojan Dubljević i Nikola Vučević.

Glasove novinara dobilo je ukupno 18 sportista.

Najbolji novinar u izboru USN je Kosta Bošković iz Dnevnih novina, a najbolji mladi novinar Ana Popović iz Portala Analitika.

Nagradu za najboljeg dopisnika podijelili su Boro Odalović i Milutin Stešević, saradnici više medija.

U anketi je učestvovalo je 90 članova Udruženja. Žiri Udruženja, na zahtjev Svjetske asocijacije novinara, uputio je po tri prijedloga za izbor najboljih.

Crnogorski kandidati su Borozan, Hodžić i Dubljević, odnosno Jovanka Radičević i Jelena Dubljević u ženskoj konkurenciji.

Udruženje će za ostvarene rezutate u 2017. godini posebnim priznanjima nagraditi Ivanu Nikolić, Milenu Jovanović, Bojana Boškovića, Marija Hodžića, ženski kata tim Budućnosti, Univerzitetsku karate reprezentaciju, kadetsku košarkašku reprezentaciju, Džudo klub Akademik, Žarka Jankovića, Dejana Vukčevića, Vuka Dragutinovića i Stefana Vukotića.

Svečano uručenje nagrada biće održano sjutra u 11 sati na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

Komentari: 2

BlueMoon

21. 12. 2017 - 16:19

Bravo admire!!!
baksuz

21. 12. 2017 - 17:49

Imade ga ta nagrdada glave kostat . Bolje da su mu je poslali na Vardarot.
Novi komentar