Ministar odbrane u bazi Šahin

Bošković uručio našim vojnicima NATO medalje

Ministar odbrane, Predrag Bošković obišao je danas pripadnike VII kontingenta Vojske Crne Gore angažovane u bazi Šahin, u sastavu holandske čete.
Objavljeno: 21. 12. 2017 - 17:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bošković je tokom susreta sa našim vojnicima izrazio zadovoljstvo što ih zatiče u dobrom raspoloženju i zdravstvenom stanju i istakao da mu izuzetno imponuju pozitivne ocjene od svih visokih vojnih zvaničnika u misiji „Resolute Support“, prvenstveno od komandanta Regionalne komande Sjever, njemačkog brigadnog generala Volf-Jirgena Štala. On je poručio da upravo oni, zajedno sa pripadnicima kontingenta, koji su angažovani u bazi „Marmal“, takvim pristupom i odnosom prema odgovornim zadacima, reprezentuju Crnu Goru i njenu vojsku na najbolji mogući način.

Pripadnicima kontingenta ministar odbrane je uručio NATO medalje za uspješno učestvovanje u misiji pod mandatom NATO-a, a starijem vodniku Vladimiru Kilibardi uručio je unapređenje u viši čin, zbog spasavanja života pripadniku mongolskog kontingenta.

2112boskovic2

Drugog dana boravka u Avganistanu ministar Bošković se sastao i sa komandantom hrvatskog kontingenta, pukovnikom Željkom Ljubasom. Ministar se zahvalio pukovniku Ljubasu na podršci koju Oružane snage republike Hrvatske pružaju VCG i konstatovao da tako visok nivo saradnje vojnika u misiji odslikava izuzetno dobre odnose dva ministarstva.

Pukovnik Ljubas je zahvalio ministru Boškoviću na posjeti i istakao da mu je izuzetno zadovoljstvo što ima priliku da upozna ministra sa trenutnom situacijom, dinamikom ispunjavanja i budućim zadacima misije u Avganistanu. On je iznio izuzetne pohvale na račun stepena profesionalizma, obučenosti i opremljenosti crnogorskih vojnika prilikom izvršavanja zadataka u misiji i izrazio očekivanje da će i do kraja misije jednako posvećeno izvršavati sve povjerene zadatke.

Komentari: 3

zasluga za narod

21. 12. 2017 - 17:51

Eto i NATA zna da volimo medalje .
11043

05. 01. 2018 - 15:26

Medalje za pretakanje goriva!!!
Мирослав Ђукић

18. 01. 2018 - 14:16

Да ли им је Бошковић уручио орден "бијелог орла" са мачевима?
Novi komentar