Akcija "Boka"

Privredeno osam osoba, oduzeto oružje, luksuzni automobili, municija

Policija je u saradnji sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom i Posebnom jedinicom policije u okviru akcije „Boka 7“ izvršila pretrese na šest lokacija u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom, koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica i privela osam lica. 
Objavljeno: 22. 12. 2017 - 14:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oduzeti su oružje, municija, vozila visoke klase, sredstva komunikacije, dokumentacija i druge stvari i predmeti.

U Kotoru su pretresi su izvršeni u luksuznom stambenom kompleksu u mjestu Kavač u Kotoru, u stanu koji koristi oško Kašćelan, član organizovane kriminalne grupe Kavač, kao i kod bezbjednosno interesantnog lica Aleksandar Petrović. u Škaljarima koji je blizak sa jednim od vođa Kavačana.

U Tivtu su pretresi izvršeni na tri lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica Miloš Petrić, Nikša Matijević i braća Stevica Radonjić i Budimir Radonjić.

U Herceg Novom pretres je izvršen kod bezbjednosno interesantnog lica Radovan Bojanović.

2212boka1

U toku su konsultacije sa nadležnim tužilaštvom u cilju procesuiranja lica kod kojih su pronađeni oružje i municija.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 16 akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 230 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar