Laureati Bošković i Popović

Nagrađeni najbolji sportisti i sportski novinari

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje danas su uručene nagrade najboljim sportistima i sportskim novinarima u tradicionalnom 63. izboru Udruženja sportskih novinara (USN).
Objavljeno: 22. 12. 2017 - 17:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, zbog nemogućnosti da bude danas tu, poslao je telegram u kojem je pozdravio današnju dodjelu i čestitao nagrađenima, ali i Udruženju i njegovom predsjedniku Veselinu Drljeviću.

„Koristim priliku da pozdravim dosadašnje napore koje ste Vi  i članovi Udruženja pružili na planu razvoja slobodnog, nezavisnog i profesionalnog sportskog novinarstva. Vjerujem da će sinergija obrazovanja, sporta i novinarstva, koja je okupila današnje učesnike ovako značajnim povodom, nastaviti da bude podsticaj za djelovanje budućih nastavnika, trenera, menadžera, sportista, novinara, svih onih koje povezuje ljubav prema sportu“, stoji u telegramu Markovića.

Prisutne su pozdravili i čestitali dobitnicima Veselin Drljević i dekan pomenutog  fakulteta, doc. dr Stevo Popović.

Udruženje sportskih novinara Crne Gore je u svom 63. po redu u tradicionalnom izboru za najboljeg sportistu u odlazećoj godini izabralo rukometaša Vuka Borozana koji je priznanje sportskih novinara zaslužio osvajanjem Lige šampiona sa Vardarom, osvajanjem regionalne Seha lige i duple krune u Makedoniji, a jedan je od najzaslužnijih što je crnogorska reprezentacija izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje će se u januaru održati u Hrvatskoj. Borozan je u tradicionalnoj anketi, u kojoj je učestvovalo 90 članova Udruženja, dobio 37 glasova, 10 više od karatiste Marija Hodžića.

fs1

Udruženje sportskih novinara Crne Gore dodijelilo je posebna priznanja za izuzetne sportske rezultate u 2017. godini karatistima: Mariju Hodžiću, Mileni Jovanović i Bojanu Boškoviću, Ženskom kata timu Budućnost, Univerzitetskoj karate reprezentaciji Crne Gore, džudistkinji Ivani Nikolić, Džudo klubu Akademik, Kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore, Kadetskoj vaterpolo reprezentaciji Crne Gore, takmičarima u džiju džicu Dejanu Vukčeviću, Vuku Dragutinoviću, Stefanu Vukotiću i Žarku Jankoviću koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, kao i psihoterapeutu mr Veselinu Piletiću.

Prošlogodišnji laureati Dejan Panić i Milan Džaković uručili su nagrade za sportske novinare, priznanja svojim nasljednicima. U ovogodišnjem izboru priznanja su dobili Ana Popović, novinarka Portala Analitika za najboljeg mladog novinara, nagradu najbolji sportski dopisnik ravnopravno su podijeli Boro Odalović iz Nikšića i Milutin Stešević iz Berana, saradnici više medija u Crnoj Gori i regionu.  Najboljim sportskim novinarom proglašen je Kosta Bošković, novinar sportske redakcije Dnevnih novina.

"Nagrada mi mnogo znači, jer je dolazi od kolega, a poznato je koliko je dobrih novinara u Crnoj Gori. Lijepo je znati da neko prati i cijeni vaš rad. Takođe ona je satisfakcija za sve urađeno, za velika odricanja i motiv za budući rad. Zahvalio bih se Udruženju na lijepom gestu. Nagradu posvećujem svom sinu Nikoli", kazao je Bošković.

Najbolji mladi novinar je Ana Popović sa Portala Analitika. 

"Čast mi je što sam dobitnica tako laskavog priznanja. Drago mi je i zbog činjenice što se moj rad cijeni i vrednuje kao kvalitetan od uvaženih kolega sportskih novinara. Nagrada će mi poslužiti kao podstrek za budućnost i dalji rad", kazala je Popović.

Da ovo udruženje posebno uvažava, cijeni i vrednuje rad svojih kolega i članova i njihove uspjehe pokazali su i danas. Tako su uručena specijalna priznanja Ameru Ramusoviću za razvoj sporta i sportskog novinarstva kao baštine, Zoranu Poleksiću za prvu knjigu u regionu o paraolimpijskom sportu golbalu „Globalni gospodin Golbal“, Dušanu Vujoviću za lijep jubilej – 500. emisiju „Sve o sportu – SOS“ na televiziji Korona.

Zahvalnice za saradnju, pomoć i podršku u realizaciji brojnih aktivnosti Udruženja dodijeljene su predsjedniku Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušanu Simonoviću, Paraolimpijskom komitetu Crne Gore, predsjedniku opštine Pljevlja Mirku Đačiću, Gavrilu Pavićeviću iz nikšićke pivare, vlasniku NVO FORS Montenegro Vesku Šturanoviću, vlasniku kompanije „Lađea“ Mišku Pavićeviću, vlasniku pekare „Uniprom“ Milanu Nikčeviću, vlasniku kompanije „NTC“ Mladenu Jovoviću, kao i domaćinu, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

fs2

Posebno priznanje Udruženja sportskih novinara dobila je opština Pljevlja za uspješnu organizaciju 54. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara „Mosi 2017“, najveće amaterske sportske manifestacije u regionu.

Za međunarodni doprinos regionalnom povezivanju u sportskim naukama zlatne plakete dobili su prof. dr Milan Žvan sa Univerziteta u Ljubljani i prof. dr Zoran Milošević sa Univerziteta u Novom Sadu.  Zlatnom plaketom nagrađen je i časopis Crnogorske sportske akademije „Montenegrin journal of sports science and medicine“ za najveći faktor uticajnosti na međunarodnom planu u 2017. godini među crnogorskim naučnim časopisima.

Uručene diplome svršenim studentima

Dio današnje svečanosti bio je rezervisan i za uručenje diploma studentima koji su diplomirali u predhodnih šest mjeseci.

Tako su diplome dobili studenti koji su završili osnovne studije Hajrudin Beganović, Jelena Novović, Pavle Malović, Ivan Jovančević, Filip Lješković, Ajla Kurtiš, Anđela Stojanović, Luka Bogojević, Nikola Ostojić, Stefan Varagić, Milovan Peković, Dušan Stupar, Šabo Šuntići, Nikola Pavićević, Danilo Petrović, Spasoje Spaić, Stefan Kandić, Aleksandar Babić, Milica Hajduković, Maja Vujović, Milena Bošković, Milena Šljivić, Snežana Milić, Vukašin Pođanin, Vladimir Kasalica i Miloš Rovčanin.

Priznanja su dobili i studenti koji su specijalizirali Stefan Lazarević, Nikola Janjušević, Aleksandar Bigović, Jovan Vojinović, Ivan Vuković, Dragan Baćović, Vukašin Boljević, Dragoslav Radović, Lazar Čađenović, Danilo Džaković, Uroš Selić, Rajko Pekić, Ema Feka, Nikola Rajković, Jovan Spalević i Dragoljub Cerović, kao i Marija Bubanja, Ivana Koprivica i Aleksandra Nikčević koje su magistrirale.

Svečanosti su prisustvovali rektor i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, prof.dr Danilo Nikolić i prof.dr Duško Bjelica, predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović, predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić i brojne druge zvanice.

Foto: Onogost.me