Tvrde da nije pominjao lidere DF-a

DF tvrdi da posjeduje snimak saslušanja Sinđelića u srpskom Tužilaštvu

Demokratski front (DF) predstavio je danas tonski zapis sa, kako su rekli, saslušanja svjedoka saradnika Saše Sinđelica u Tužilastvu Srbije, i saopštio da sumnja da specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nije dostavio CD sa tim iskazom.
Objavljeno: 23. 12. 2017 - 13:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jedan od lidera Fronta Milan Knežević kazao je da je predsjedništvo DF-a je zahvaljujući ljudima iz Specijalnog držvnog tužilaštva dobilo CD sa saslušanja Sinđelića, kojem je prisustvovao tužilac Saša Čađenović, a na osnovu kojeg je predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić potvrdio status svjedoka saradnika Sinđeliću.

Knežević je kazao da Sinđelić u tom iskazu nijednom nije spomenuo lidere DF-a, da se priprema bilo kakvo krvoprliće u Crnoj Gori, niti nabavku oružja i opreme za 16. oktobar.

"To je bilo jasno Saši Čađenoviću koji je napustio Tužilaštvo i pozvao Katnića koji je dan nakon toga doša u Srbju i počeo da obrađuje Sinđelića“, rekao je Knežević na koferenciji za novinare.

On je pitao Savića, vrhovnog držvnog tužioca Ivicu Stankovića, predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu, da li su imali uvid u sedam sati saslušanja Sinđlića u srpskom tužilaštvu.

"Osnovano sumnjamo da ih je Katnić prevario i nije dostavio CD sa saslušanja Sinđelića“, rekao je Knežević“, dodajući da je sutkinja Suzana Mugoša nakon završetka iskaza Sinđelića treba da odluči da li on govori istinu, odnosno potvrdi status svjedoka saradnika.

Prema njegovim riječima, Sinđelić je na snimku saopštio da nije ušao u Moskvu 26. septembra i da je vraćen sa aerodroma zbog nepotpune dokumentacije, da je Edvard zapravo Edgard i da nije Rus nego Ukrajinac koji slabo govori ruski jezik.

"Svjedoci ste da je u svjedočenju nekoliko desetina puta razradio izlazak sa aerodroma i boravak na tajnoj loakciji i da je na pitanje jednog od advokata odbrane rekao da nikada nije bio u srpskom tužilaštvu i davao iskaz na okolnosti od 16. oktobra“, naveo je Knežević.

On je optužio Katnića da je, po naredbama Mila Đukanovća i Duška Markovića, morao da iskreira aferu državni udar kako bi se obračunao sa liderima DF-a i pokušao da zabrani djelovanje tog politčkog saveza.

Knežević je najavio da će sjutra i u ponedjeljak iznijeti nove detalje za slučaj pokušaj terorizma na dan izbora.

Knežević je rekao da nakon toga očekuje da se oglasi Stanković, a ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić da naradbu za privođenje Katnića i Čađenovića jer su, kako je naveo, koristeći stanje Sinđelića izmontirali proces u kojem je DF predstavjen kao teroristička organizacija.

Jedan od lidera DF-a, Anrija Mandić, kazao je da je javnost, da Front nije razotkrio ko je Sinđelić, mogla da bude izigrana i predstava o pokušaju terorizma prikazana kao ozbiljna stvar koja je mogla da dovde do sukoba u Crnoj Gori.

"Ali kako je građanima postalo sve jasnije o čemu se radi, računamo da je ovo jedan od poslednjih udaraca koji treba da dovede do razgolićenja poiitčke i pravosudne scene u Crnoj Gore“, rekao je Mandić.

On smatra da nevladine organizacije, koje brinu o pravima zatvorenika, trebalo da obrate pažnju čemu su Sinđelić i njegova porodica izloženi.

"Da se sazna da li Katnić spreman da nanese zlo Sinđeliću u slučaju da hoće da se vrati na izjavu koju je dao u srpskom tužilaštvu“, rekao je Mandić.

Mandić je optužio Katnića da je član kriminalne organizacije i "zadužen za naJprljavije poslove“.

 

Komentari: 9

Nick

23. 12. 2017 - 13:30

Od afere drzavni udar ostadose samo dugmici
Suplje ko sito

23. 12. 2017 - 19:37

Pravo pitanje bi bilo - kako i na koji nacin je dostavljen sluzbeni akt koji je vjerovatno zaveden i kao sluzbena tajna od strane Tuzilastva drzave Srbije - stranim politicarima iz druge drzave -Crne Gore , pa makar to bili i prosrpski opozicioni politicari ? Da li se radi o curenju informacija iz Tuzilastva Srbije, spijunazi, kradji podataka ili namjernoj dostavi sto bi bio medjudrzavni incident i skandal jer bi to bio dokaz mjesanja Srbije u unutrasnja pitanja Crne Gore ! Ako se sluzbeni podaci u Srbiji cuvaju i zasticeni su na ovaj i ovakav nacin, onda neko tamo mora debelo snositi odgovornost
Dokazi neumitni

23. 12. 2017 - 14:01

Što se više više dokaza izlaže ui suidskom postupku, ovo iz DF se prestravili. Jedini način da to spriječe je da napadaju Katnića. Neće im to uspjeti. Čeka ih duži boravak u blizini Danilovgrada.
bleferi

23. 12. 2017 - 15:44

Koga ovi misle da zafrkavaju? Sinđelić je jasno rekao nekoliko puta da je NAMJERNO LAGAO tada (i u Srbiji i kasnije u CG prije dobijanja statusa) samo da bi pokušao da zaštiti DF. Zato što mu je bilo rečeno da će oni pokušati da formiraju vladu sa BS preko Kadirova... Zato ih je tada još uvijek pokrivao... Svaki advokat zna i već su se složili da se ti dokumenti ne mogu koristiti jer su izdvojeni iz spisa, PO ZAKONU, i tu nema nikakav problem. Ove kukavice su pobjegle sa suđenja, jer ne mogu da izdrže izvođenje dokaza koje upravo počinje, a sad preko presova pokušavaju da zbunjuju javnost, kad već njihovi advokati ne mogu. U ovo mogu vjerovati samo njihovi birači (niskog IQ) i oni super naivni poput gospođe Branke na primjer... Već su se više puta hvalili kako su "optužnicu razbili u paramparčad", a ovo glupiranje je još jedan takav primjer...
RS 3

23. 12. 2017 - 15:58

Blefiraju,ali im neće proći.Previše toga ukazuje na krvave namjere ove pogubljene grupice očajnika
To sto je neko iz Policije Srb

23. 12. 2017 - 16:26

Dao ovako zaštićene podatke , govori da je Srbija duboko ivolvirani u pokusaj terorizma, ako nije odmah ce preduzeli mjere i ovog dostavljača privesti pravdi, to je bar lako jer zaštićenim podacima ima samo nekoliko njih. Prema tome ovđe je sve jasno. Drugo takvi snimci ne mogu se koristiti u sudskom postupku, treće Tada Sinđelic nije bio zaštićeni svjedok i naravno da se branio i opstruirao istragu, kada je vidio da je zapravo DF željela da ga eliminisu On prihvata da bude zaštićeni svjedok i počinje da se odmotava prica....velika je panika kod ovih iz DF.
Mrbeen

23. 12. 2017 - 17:17

Kad je sindjelic lagao ?
Sve je objasnio na suđenju

23. 12. 2017 - 21:05

Ne pratim ali prati otac. I sasvim slučano čuo sam objašnjenje, sasvim slučajno jer me baš mrzi da slušam. Toliko od DF-a, baš su jadni. Onaj Medojević mi je najgori. Ova 2 što su optuženi nijesu kadri sastaviti onakav plan, Medojević jeste
Roki

23. 12. 2017 - 19:04

Ovi likovi postaju totalna komedija. Samo sve dublje u blato klaze. Medojevic juce izjavio da ne zna sta je Katnic radio u Cavtat, a do juce je opisivao potanko sta je on radio , silovao, krao, itd.. Nevjerovatno !!!
Novi komentar