SDT reagovao na tvrdnje DF-a

Sinđelić dao iskaz kako bi obmanuo istražitelje

Snimak saslušanja Sinđelića u srpskom Tužilaštvu čiji je tonski zapis DF je predstavio na konferenciji za novinare, predstavlja spinovanju javnosti i pokušaj da se sudski postupak i izvođenje dokaza izmjeste iz sudnice, stav je Specijalnog državnog tužilaštva.
Objavljeno: 23. 12. 2017 - 16:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni su javno reagovali na snimak koji posjeduje DF a koji, kako tvrde, predstavlja saslušanje svjedoka saradnika Saše Sinđelica u Tužilastvu Srbije. Lideri Demokratskog fronta tom prilikom su kazali da sumnjaju da „specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nije dostavio CD sa tim iskazom“.

- Povodom konferencije za novinare koju je organizovao Demokratski front, u vezi sa tonskim zapisom koji se odnosi na iskaz koji je svjedok saradnik Saša Sinđelić dao prilikom saslušanja u tužilaštvu Republike Srbije, Specijalno državno tužilastvo obavještava javnost da se i u ovom slučaju, kao i do sada, kada su pitanju saopštenja i „saznanja“ ovog političkog subjekta, radi o spinovanju javnosti i njihovom pokušaju da se sudski postupak i izvođenje dokaza izmjeste iz sudnice.

Zbog toga, radi javnosti, ističemo da je svjedok saradnik Saša Sinđelić iskaz u tužilaštvu Republike Srbije dao u svojstvu okrivljenog i tom prilikom iznio svoju odbranu u skladu sa procesnim ovlašćenjima koje mu kao okrivljenom pripadaju, a koji iskaz se ne može koristiti kao dokaz, imajući u vidu njegov status svjedoka saradnika u postupku pred Višim sudom u Podgorici.

Osim toga, na glavnom pretresu, koji je u toku, svjedok saradnik je objasnio zašto je dao navedeni iskaz i da je to učinio sa namjerom da obmane istražitelje i njihove aktivnosti usmjeri u drugom pravcu - navodi se u odgovoru iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Komentari: 13

Objektivni

23. 12. 2017 - 16:51

Znaci dok je bio optuzeni on (Sinjelić) je dao lazni iskaz. Kad je postao zasticeni svjedok - propjevao je . Opet je Katnic zahebo DF . A oni se napalili . Znaci prdn.li su u čabar . Sve je ovo vec objasnjeno i samo je pokusaj odlaganja neminovnog . Ps . A Katnic jos nije poceo da iznosi dokaze . A kad pocne da iznosi dokaze , snimke , fotke , dokumenta , razgovore .... Sta ce tek onda da bude . Spuz ipak ne gine ..
Katnić i Dokazi

23. 12. 2017 - 23:20

Pa g-din Katnić nije znao ni kako mu se zove svjedok nego je tvrdio da je Aleksandar, sve dok advokati odbrane bijesu dokazali da je Saša. Cijela Crna Gora je ovo vidjela. A kad smo kod dokaza, makar do sada sve da optuženi priznaju djelo ne mogu biti osudjeni jer svaka Presuda ima Obrazloženje i šta napisat, kad, kažem do sad nema dokaza ni o postojanju izvršilaca djela, ni planova za izvršenje, ni oružja, kao sredstva izvršenje istog...ma nidje ništa, Kažem zasad...vidjećemo, ali Bogami, mrka kapa za Tužioca, ako ćemo pravo. Jer dokazi tipa ...rekao Sindja, rekao Edi, rekao ovi oni...ne mogu piti vode.
Sale

23. 12. 2017 - 16:52

Ali problem je kad on na pitanje advokata odbrane kaze da nikad nije saslusavan u Srpskom tuzilastvu u vezi dogadjaja u Crnoj Gori pa se mi neutralni pitamo jel to ombana naroda Crne Gore od strane Sase ili Aleksandra Sindjelica
Objektivni

23. 12. 2017 - 17:53

Ma neka , u krajnjoj liniji , Sindjelic imuva . Osnovno je kad Katnic iznese dokaze . Vama je sumnjiv Sindjelic . Ok . Mozda i ne kaze sve sto zna jos unazad 1-2 - 3 gidine . Ali vam nije cudno da se vozac Cadjenovic ne sjeća da li je vozio Ananija Nikica do BGD . Kao da je taksirao Zabjelo- Momišići ps ih bilo 50 putnika toga dana i ne sjeca se . Nijeste se pitali zasto šofer Čadjenovic nece da prizna koga je vozio u Bgd .????
Uloga Srbije

23. 12. 2017 - 19:07

Potezi im se mogu predvidjeti u krupnoj slici. Rekoh juce da ce predstaviti nesto sto su pripremili u saradnji sa Rusima i Srbijom. Ovaj momenat ni malo ne oduzima od autenticnosti plana GRU niti od ucesca DFa u njemu,ali dodatno komplikuje slucaj jer demonstrira jasnu umjesanost Srbije.
Uvijek Srbija

23. 12. 2017 - 21:40

Ti si ka ovi iz vlasti. Vama je za sve uvijek kriva Srbija. I što su sad niske temperature, i što nam je standrd takav kakav je, sa Kosovskim najjadniji u Evropi i za nezaposlenost opet medju najvećim u Evropi itd. Po vama Srbi ne rade ništa bez nama o glavi. Gledam često njihove informativne emisije. Pa prodje i po 2 mjeseca da nas ne pomenu, a naša svaka po 5 puta, svaki dan za nešto panjka Srbe i Srbiju. Oni i ne reaguju, valjda nam se nerazumaju. A, znaš kome se nerazuma....
Mišo

23. 12. 2017 - 19:40

Ovde je mnogo interesantnije ko to iz srpskog tužilaštva neovlašćeno daje podatke, hoće li biti pronađen i hoće li da fasuje otkaz. To je krivično delo u koje je pored pripadnika srpskog tužilaštva učestvovao i neko iz DF, treba ga pronaći i dodati u presudi par godina.
Tesla

23. 12. 2017 - 19:44

Izjave DF-ovaca je vapaj davljenika koji polako ali sigurno tone.Pompezno najavljivanje da ce raskrinkati cio slucaj je cisti blef jednog strasno loseg kockara koji je sebe i one oko sebe prodao djavolu.Koje su to nule govori i podatak da nemaju petlju da bar prisustvuju sudjenju u momentu kad se dokazi prezentuju.Dobro im je rekao premijer: to su kukavice.
Grobar NK

23. 12. 2017 - 20:24

Ali je zato Katna briljirao. Malo me sramota kad ga cujem.
Alx

23. 12. 2017 - 20:32

Pametnome dosta!!!!
!

23. 12. 2017 - 20:44

Od ovog g-dina Sindje samo OBMANE, svega i svakoga. Obmanuo srpsko, a nije naše Tužilaštvo, hahhaaaa. A, dobro im ovo saopštenje.
Striko Niko

23. 12. 2017 - 22:10

Ha ha ha, ovo se zajeba Talik sa družinom žestoko mada on i ovi iz DPS-a ipak imaju šansu posle ovih dokaza koje je DF iznio da osude optužene za državni udar ali samo ako čitavu Crnu Goru uvjere da su: " 2 + 2 = 3 " !!!!!!
Joveta

24. 12. 2017 - 11:32

Mora se naci nacin da se negatori drzavnog urara u CG izoluju i argumentima poraze.Ovo mi lici na slucajeve negatora postojanja fasizma i nacizka u evopi tokom drugoga svjetskoga rata.Postoje negatori po citavoj Evropi ali oni predstavljaju ogromnu manjinu.Mora im se strgnuti maska da svi gradjani dobro vide njihovo lice.
Novi komentar