CNP i Kraljevsko pozorište

„Ženidba“ na dvije scene

Komad „Ženidba“, koju je po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja režirao Egon Savin, biće igrana dva dana zaredom u Crnogorskom narodnom pozorištu i Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“.Objavljeno: 25. 12. 2017 - 15:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Koprodukcija ova dva teatra biće večeras izvedena u Podgorici od 20 časova, a dan kasnije na Cetinju.

Uloge tumače Nada Vukčević, Zoran Vujović, Dejan Ivanić, Varja Đukić, Nikola Perišić, Gojko Burzanović, Aleksandar Gavranić, Goran Vujović, Olivera Vuković, Stevan Radusinović i Radmila Čolić.

Savin je uradio i dramatizaciju komada, adaptaciju teksta i dramaturgiju Stela Mišković, kostimografiju Jelena Stokuća, a scenografiju Vesna Popović.

- Prvi put imam priliku da tumačim pravu ženu, nešto što je puteno, od početka do kraja i gdje nema one energije po kojoj je na sceni prepoznatljiva. Ona zna šta želi, a ne zna šta želi. Njen unutrašnji problem dobija veličinu time što je vidljiva njena ženska širina. Lijepo je vidjeti takvu osobu koja će reći: „Ništa mi nije čudno, volim te takvog kakav jesi i odlazi“. To mi se mnogo dopada – kazala je Vukčević o liku Agafje Tihonovne koji tumači u „Ženidbi“.

Adaptaciju teksta i dramaturgiju uradila je Stela Mišković, kostime Jelena Stokuća, a scenografiju Vesna Popović, lektorka je bila Dubravka Drakić, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Komentari: 0

Novi komentar