Uloženo 50.000 eura

FOTO: Kotor okićen, turisti oduševljeni

Kotor je prethodnih dana obukao svoje novogodišnje ruho. Grad je okićen, svijetli, postavljene su novogodišnje figure koje su izazvale posebnu pažnju brojnih posjetilaca.
Objavljeno: 25. 12. 2017 - 22:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kotorani, turisti i posjetioci koje smo anketirali izrazili su oduševljenje kako ove godine izgleda Kotor.

„Na kićenju smo radili samo sedam dana, veliku pomoć pružili su nam naši sugrađani , djeca osnovne i srednje škole, vatrogasci, komunalci, zaposleni iz lokalne uprave. Nikome nije teško da da svoj doprinos da naš grad izgleda lijepo za predstojeće praznike. Nikada Kotor nije ovako bio okićen i sređen, ima neku toplinu djeca su oduševljena, kao i gosti koji posjećuju naš grad“ – kazala je potpredsjednica opštine, Ljiljana Popović Moškov.

Ona je istakla da je sa novim ljudima došla i nova energija, donijeli su nešto svoje, drugačije, nešto više duše.

„Svako od nas želi od nas da pokaže koliko mu ovaj grad znači, bez ikakvih kalkulacija i politikanstva. Sada nisu izbori, pa nemože niko da nas optuži da ovo radimo zbog toga. Volimo svoj grad želimo mu sve najbolje, da se u njemu dešavaju najljepše stvari“ – poručila je potpredsjednica Popović Moškov.

dsc-0313-resize-632x420

Koliko ste sredstava izdvojili za kićenje?     

 Za kićenje grada je izdvojeno 50.000 eura. Prethodnih godina se to kretalo oko 15.000 eura. Jeste da je potrošeno duplo više sredstava, ali neka građani sami procijene. Mislim da je novac pametno utrošen i da se to vidi. U ovom duhu ćemo nastaviti, naš krajni cilj je da u narednim godinama okitimo i zidine. Počeli smo sa uređenjem i osvjetljavanjem balkona, imamo nove figure po gradu. Konceptualno grad se ne može srediti za jednu ili dvije godine to se radi na duge staze, to su pokazala iskustva drugih. Kada sam kontaktirala nadležne u Zagrebu da me upute na stručnajke koji su njima radili, od koga su kupovali ukrase kazali su mi da projekat kićenja grada Zagreba traje devet godina a četiri zadanje je najljepše uređeni grad u Evropi.

dsc-0718-resize-632x420

Mi smo ove godine započeli taj koncept i nastavljamo u tom duhu. Iduće godine ćemo se fokusirati na zidine i kupovinu nekih novih stvari koje će uljepšati naš grad.

Krenula je i manifestacija „Od Božića do Božića“ ?

To je ono što Kotor ima što mu nikada i niko ne može oduzeti. Ja volim kazati da je Kotor najmanji kozmopolitski grad na svijetu. I mi to pokazujemo ne formom već suštinom, sve slavimo, jer Kotor bez njegovih stanovnika nebi bio Kotor, kazala nam je između ostalog  Ljiljana Popović Moškov.

Komentari: 1

Divno

26. 12. 2017 - 13:01

Prelijepk je okicen bas
Novi komentar