Avionski aranžmani rasprodati

Evo gdje Crnogorci idu za Novu godinu

Novogodišnji praznici su, za mnoge, najljepši period godine. Onaj u kojem usporavamo hod i, diveći se okićenim ulicama, uživamo u prazničnom raspoloženju. Svako na drugačiji način provodi ove dane, a neki slobodno vrijeme odluče da iskoriste za putovanje. Crnogorci, tradicionalno, najviše putuju upravo za Novu godinu, pa su gotovo svi aranžmani rasprodati.
Objavljeno: 26. 12. 2017 - 08:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ove godine je bilo rekordno interesovanje, pa smo petnaest aranžmana koje smo imali u ponudi uveliko već rasprodali. Ono što je izazvalo najveću pažnju su, svakako, evropske metropole. Najveće interesovanje smo imali za putovanja na Maltu i Siciliju – to smo odmah rasprodali. Takođe, imaćemo grupe u Barseloni, Valensiji, Rimu, a što se tiče autobuskih aranžmana imaćemo grupe u Pragu, Krakovu, Solunu, Budimpešti, Milanu...“, rekao nam je Milan Koprivca iz turističke agencije Galileo.

Cijene novogodišnjih aranžmana autobusom su najjeftinije bile za zemlje okruženja. Za Ohrid između 89 i 115 eura, Sarajevo od 90 eura, Solun 119 eura, Split i Trogir 125 eura.

„Sofija je bila od 115 eura, Ljubljana 135, Istanbul se mogao naći od 149 eura, Krakov od 199 eura, Azurna obala od 199, Bukurešt od 159, Budimpešta i Beč od 189, Salzburg - Cirih - Minhen - Milano 275, Milano - Verona - Đenova 209, Bukurešt od 179 eura...“, saopštila je Portalu Analitika Milena Jurovicki iz agencije Turističke ponude.

Za novogodišnje putovanje preko turističke agencije odlučila se i Podgoričanka Katarina Bojanić.

„Idem u Zagreb sa društvom, autobusom. Još uvijek nismo sve pripremili, ali ćemo se sigurno super provesti“, kaže Bojanić.

Iako su cijene za avionske aranžmane bile skuplje, brže su rasprodate. Kretale su se od 475 za Maltu i Siciliju do između 500 i preko 600 eura za Dubai.

„Što se avionskih aranžmana tiče, oni su svi rasprodati u rekordnom roku. Ostalo je još nekoliko mjesta za neke autobuske aranžmane, za Krakov, Ohrid i Budimpeštu“, rekla nam je Jurovicki.

Pitali smo ih i ko najviše putuje – muškarci ili žene.

„Oko 70 posto onih koji putuju su žene“, kazao je Koprivica iz turističke agencije Galileo.

Neki su, ipak, odlučili da ove praznike provede u porodičnoj atmosferi.

„Novu godinu dočekaću sa unučetom kući, uz televizijski program. Tako je najljepše“, kazala nam je Nikšićanka Vera Delić.

Uz osmijeh, veselo društvo i ugodnu muziku, novogodišnja noć može biti čarobna. Bez obzira gdje odlučili da je provedete.

Komentari: 0

Novi komentar