AXOR Uno

Puristički dizajn doveden do savršenstva

Purizam – stilski pravac koji naglašava jednostavnost upotrebe i minimalistički izgled. Dosta nas uživa u njemu, pogotovu kada je riječ o izboru enterijera. 

Novi AXOR Uno dizajn česmi je upravo njegova suština: čist, sveden i suptilan. 


Objavljeno: 26. 12. 2017 - 08:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Slijedeći principe originalnog purističkog pokreta, proizvode iz ove kolekcije čine dva precizno oblikovana cilindra, spojena pod pravim uglom, u pravougaonim ili blago zaobljenim verzijama.

foto1

Rukovanje AXOR Uno česmama svedeno je na esencijalni nivo - protok vode se reguliše pritiskom na dugme “Select”, okretanjem takozvane “Zero” ručice ili podizanjem efikasno  oblikovane “Loop” ručke.

Zahvaljujući posebnoj površini, kolekcija odiše dodatnim sjajem, a sastoji se od preko 70 proizvoda za umivaonike, tuševe i kade. To nam pruža dovoljno veliki izbor da svom domu pružimo savršenstvo u dizajnu, umjetničkom radu i funkcionalnosti.

foto3

 

AXOR do savršenstva razvija, izgrađuje i proizvodi česme, tuševe i pribore za luksuzna kupatila i kuhinje. Na najvišim estetskim i tehnološkim nivoima, stvaraju se avangardna, jedinstvena djela i kolekcije. Neki se od njih do danas smatraju klasicima kupatilskog dizajna.  Zajedno, oni potvrđuju tvrdnju „Form Follows Perfection“: ne završavajući razvojni proces dok ništa više ne može biti dodato ili uklonjeno.

Originalni se dizajnerski objekti razvijaju putem ovog recepta već više od 20 godina sa svjetski poznatim dizajnerima, među kojima su Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud i Patricia Urquiola. AXOR je brand Hansgrohe Grupe.

***

gold-rewardAXOR osvojio zlato na prestižnom „2017 iF DESIGN AWARDS“

Najveća odlika za izvanredna postignuća u dizajnu: AXOR je dobio iF-ovu zlatnu nagradu za modele “Zero” i “Select” u sklopu nove AXOR Uno kupatilske kolekcije česmi.

Na ceremoniji dodijele nagrada u Minhenu, 10. marta, međunarodni žiri od 59 stručnjaka ocjenjivao je 5.575 proizvoda iz 59 zemalja, od kojih je 75 nagradio iF-ovom zlatnom medaljom za izvanredan kvalitet dizajna, izrade, ekološke svijesti, funkcionalnosti i inovativnosti. “Njihov puristički dizajn i jednostavnost korišćenja čini ove  česme za umivaonik impresivnim. Kupatilski sastav česama za umivaonike, tuševe i kade, sa odvažnom i beskompromisnom redukcijom oblika, u kombinaciji s funkcionalnošću, rezultira dizajnom koji je čist i bezvremenski.“ – istakao je žiri u ocjenivanju  AXOR Uno “Zero” i “Select” česmi.

 

Više informacija možete dobiti na:

www.hansgrohe.hr

www.axor-design.com

www.hansgrohe.com

 

Komentari: 0

Novi komentar