Razgovori u muzeju

Đukić i Zečević o solidarnom društvu

Stefan Đukić i Nikola Zečević govoriće danas na temu „Kako do solidarnog društva?“ u Crnogorskoj umjetničkoj galeriji „Miodrag Dado Đurić“ na Cetinju od 18 časova, u okviru projekta „Preokupacije“ Instituta za savremenu umjetnost.Objavljeno: 26. 12. 2017 - 13:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tom prilikom biće prikazan Đukićev dokumentarni film „Šta ljevica želi“, uz diskusiju sa Zečevićem o stotinu godina ljevice nakon Oktobarske revolucije.

- Dokumentarni film „Šta ljevica želi?“ sniman je u Berlinu tokom petog kongresa partija evropske ljevice. Đukić je tom prilikom razgovarao sa političarima i teoretičarima ljevičarske provenijencije iz Njemačke, Irske, Grčke, Gruzije, Švedske i Rusije – siže je ovog filma.

Iz ISU dodaju da se dašanjom diskusijom „Kako do solidarnog društva?“ završava ovogodišnji ciklus predavanja „Razgovori u muzeju“.

- Od sredine januara, aktivnosti projekta „Preokupacije“ biće fokusiranje na formiranje i prezentaciju fonda „Ugla za umjetnost i čitanje“ u likovnoj sobi Nacionalne biblioteke „Đurđe Crnojević“. Program predavanja biće nastavljen od marta – najavljuju organizatori.

U prvom dijelu „Razgovora u muzeju“, publika je bila u prilici da čuje predavanja Miška Šuvakovića, Branislava Dimitrijevića, Borisa Budena, Ivana Salatića, Eremire Krasnići, Mirana Mohara i Nomadume Rose Masilele.

- Projektom „Preokupacije“, kroz program alternativne edukacije i stvaranja uslova za realno obrazovanje i istraživanje iz oblasti umjetnosti i društvenih pitanja, budućim i mladim profesionalcima, kao i svim zainteresovanima, otvara se mogućnost ka osvajanju novih znanja i metoda neophodnih za ravnopravan profesionalni razvoj i učešće u regionalnom i globalnom kulturnom prostoru.

Projekat se oslanja i na sprovođenje politika saradnje između predstavnika Narodnog muzeja Crne Gore, Nacionalne biblioteke „Đurđe Crnojević“, Nevladinog udruženja Institut za savremenu umjetnost i Crnogorske kinoteke, a podržan je od strane Ministarstva kulture Crne Gore – dodaju iz ISU.

Komentari: 0

Novi komentar