OSCG uručio priznanja najboljima

Pajković: 2017. obilježile medalje mlađih kategorija

Član Jedinstvo Bemaksa, Jovan Delić najbolji je odbojkaš, dok je Milana Rovčanin iz Luke Bar najbolja odbojkašica Crne Gore u 2017. godine, u tradicionalnom izboru Odbojkaškog saveza. 
Objavljeno: 26. 12. 2017 - 15:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik Odbojkaškog saveza, Cvetko Pajković kazao je da su odbojkašku 2017. godinu obilježile su mlađe kategorije koje su osvojile tri medalje na Balkanskim prvenstvima.

“Odbojkašku 2017. godinu su obelježile  mlađe kategorije koje su osvojile tri medalje na Balkanskim prvenstvima, srebrna medalja kadetske ženske reprezentacije i bronzane medalje juniorske ženske i muške selekcije. 

Seniori i seniorke su igrali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ali u konkurenciji evropskih zlatnih i bronzanih  nijesu uspjeli. Svjetska liga i Evropska liga je donijela polovičan uspjeh ali je  trend napretka evidentan. Sve mlađe selekcije, njih šest, učestvovalo je na Balkanskim prvenstvima a četiri i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Najveći uspjeh su napravile kadetska i juniorske selekcije. Bili smo organizatori i učesnici Balkanskog Festival Kidsa, u maju je na trgu u Podgorici bio pravi festival odbojke u pred pionirskoj kategoriji,u kom je učestvovalo 10 zemalja i 150 djece.

oscg2

Na klupskoj sceni Luka Bar je osvojila duplu krunu, a po prvi put u svojoj klupskoj istoriji Jedinstvo Bemax je osvojilo duplu krunu. Jedinstvo je I jedini učesnik u Evro kupovima, druga faza kvalifikacija za Ligu Šampiona i stali su u šesnaestini finala Kupa CEV. 

Ono čime želimo takođe da se pohvalimo je da imamo Jugopetrol Ligu Mini Odbojke za djecu od 9 do 12 godina, 43 ekipe, 480 djece. Uz veliku zahvalnost  našim prijateljima iz Jugopetrola. 

Pokrenuli smo i pionirsku ligu za djecu od 12 do 14 godina u kojoj učestvuje 22 kluba i 313 djece, čime smo napravili bazu od ukupno 800 djece od 9 do 14 godina. Zamah kao obaveza za sve nas da ga iskoristimo I pretočimo u nešto još veće. 

Ambicije za 2018. su velike. Želimo da nas bude više, da budemo bolji i da  iskoristimo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019. ali moramo da budemo i realni i da znamo da je za sve planove potrebna podrška države. Svi smo u odbojci zbog entuzijazma i ljubavi prema ovom sportu, ali za nešto više na međunarodnoj sceni, nije dovoljan samo entuzijazam. Potrebno je vrijeme, veliki rad  i novac. 

Na kraju zahvaljujemo se državi, Ministarstvu sporta, Crnogorskom olimpijskom komitetu  na velikoj pomoći i razumijevanju. Takođe veliku zahvalnost dugujemo svim sponzorima koji su se našli da nam pomognu kako finansijski tako i kroz usluge, kao i svim poslovnim partnerima na sjajnoj saradnji i razumijevanju. Zahvaljujemo i novinarima i medijima koji su nas na odgovarajući način ispratili. Zahvaljujem svim iz organizacije OSCG i predsjedištvu.

Našim najboljim i najperspektivnijim želim da čestitam na ostvarenim rezultatima i ovim priznanjima i da im poželim jos uspješniju 2018. godinu”, poželio je na kraju Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore.

oscg4

Nagrađeni odbojkaš Jovan Delić je u prethodnoj sezoni sa ekipom Jedinstva osvojio titulu prvaka i pobjednika Kupa Crne Gore, a bio je i na širem spisku muške seniorske reprezentacije. 

"Nagrada mi mnogo znači, predstavlja satisfakciju za uloženi trud. Zahvalio bih se mom klubu, drago mi je što sam bio dio tima koji je ostvario istorijski uspjeh. Nadam se da ćemo i ove sezone ponoviti taj rezultat", kazao je Delić. 

oscg5

Najbolja odbojkašica Milana Rovčanin, koja je i prošle godine ponijela ovu laskavu titulu, osvojila je u prethodnoj sezoni prvenstvo i Kup Crne Gore, a bila je i na širem spisku ženske seniorske reprezentacije. 

"Čast mi je što sam i ove godine proglašena za najbolju odbojkašicu. Sa Lukom Bar osvojila sam duplu krunu, ove sezone nijesmo najbolje startovali. Podmlađena je ekipa, ali ima još dosta vremena i prostora da se uigramo", kazala je Rovčanin. 

oscg6

Za najperspektivnijeg odbojkaša za 2017. godinu izabran je Nemanja Peruničić iz Budućnost Capital Plaze. Peruničić (2001.godište) je u prethodnoj sezoni bio član pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore, a standardni je član seniorske ekipe Budućnost Capital Plaze. 

"Hvala klubu i saigračima, bez kojih ne bih mogao dobiti priznanje. Hvala i savezu što me je izabrao za najperspejktivnijeg odbojkaša. Nastojaću da opravdam priznanje i ispunim očekivanja", kazao je Peruničić.

oscg7

Najperspektivnija odbojkašica je Mina Dragović iz Morače, koja je u prethodnoj sezoni bila član kadetske reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu i juniorske reprezentacije bronzane sa Balkanijade. Bila je i na spisku seniorske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Evropsku ligu. Na kadetskoj Balkanijadi proglašena je za najboljeg srednjeg blokera prvenstva. 

oscg3

"Puno mi znači priznanje, to je nagrada koa je krunisala moj dosadašnji rad. Inspirisaće me da nastavim da radim, očekivanja su veća. Ova godina je za mene bila odlična, nadam se da će i naredna biti slična", kazala Dragović. 

Foto: odbojka.me

Komentari: 0

Novi komentar