Nova usluga M:TEL-a

MPAY oduševio novinare

Mobilno plaćanje, takozvani mPAY, koji kompanija M:tel ima u svojoj ponudi za jako kratko vrijeme zaživio je  na većini prodajnih mjesta. Plaćanje računa putem telefona je zaista plaćanje budućnosti što se može zaključiti po reakciji građana koji su probali tu uslugu. Mjesto gdje imažuta markica, koja je zaštitini znak mobilnog plaćanja, postalo je omiljeno mjesto građana.
Objavljeno: 27. 12. 2017 - 14:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Opcija mobilnog plaćanja za kratko vrijeme zaživjeka je u kozmetičkim marketima, supermarketima, trafikama, ali i kozmetičkim marketima. Građani, bez obzira na godine objeručke su prihvatili opciju mobilnog plaćanja. Uz mPAY nema mjesta negativnim iznenađenjima.

Mlada i talentovana  novinarka Pobjede Katarina Janković priznaje da je oduševljena novom ponudom M:tela odnosno  mobilnim plaćanjem, koja je prva ovog tipa  u Crnoj Gori. Prodavnica zdrave hrane Bonela u Kapital plazi je jedno od omiljenih Kristininih mjesta, a činjenica da su oni uveli opciju mobilnog plaćanja oduševila je mladu novinarku.  Brz novinarski život, koji podrazumijeva konstantno mijenjanje lokacije, uz mPAY više nije toliko stresan. Novinar bez telefona ne izlazi iz redakcije, a zaboravljanje novčanika može da se desi. Međutim, od kako postoji mPAY zaboravljanje novčanika više ne predstavlja neprijatnost.

- Nijesam očekivala da je ova ponuda ovako funkcionalna i praktična. Najviše me je obradovalo kada sam vidjela da je ta opcija dostupna u Boneli, s obzirom na to da svakog dana na pauzi, između brojnih radnih obaveza, dolazim ovdje sa kolegama i prijateljima na kafu i doručak. Mnogo je lakše kad izađem na pauzu, samo sa telefonom, da ne moram da razmišljam  o sitnicama - kazala je ona.

Katarina očekuje da će ubrzo biti omogućeno plaćanje mobilnim telefonom u svim prodajnim mjestima.

- Komplikovanu proceduru plaćanja, čekanja kusura i vječitih problema sa sitninom zamijenilo je jednostavno prislanjane telefona terminalu i pozivanje broja 1818. Samo par sekundi nakon prislanjanja telefona terminalu, on izbaci račun. Korisnik nakon toga dobije poruku, odnosno obavještenje koliko novca je potrošeno, koliko je stanje na računu i u kom objektu je obavljena transakcija - objasnila je Katarina.  

1

Jednostavna procedura nije samo obradovala goste Bonele, već i konobare.

- Raduje me što je konačno počeo da se koristi ovaj vid plaćanja i nema sumnje da će to da zaživi, naročito u ugostiteljskim objektima. Zadovoljan sam jer ne moram da brinem hoću li gostima, imati da vratim tačan iznos  kusura - kazao je konobar Bonele i dodao da sve više gostiju ovog objekta koristi telefon, pri plaćanju računa.

Katarina, iz sopstvenog iskustva, tvrdi da nema sumnje da će mPAY postati jedno od omiljenih sredstava plaćanja naročito u taksiju. Ona često koristi usluge Pg taksija, u čijim autima je omogućeno plaćanje usluge mobilnim telefonom.

- Prije uvođenja ove ponude sam imala  problema prilikom plaćanja računa, jer taksisti često nijesu imali dovoljno sitnine, a dešavalo se i da zaboravim novčanik.Plaćanje putem telefona se izbjegavaju svi ti problemi - naglasila je Katarina nakon vožnje vozilom PG taksija.

I taksista se raduje što sve više njihovih korisinika koristi ovaj način plaćanja, jer mu je posao umnogome olakšan nakon uvođenja opcije mPAY.

- Ja više ne razmišljam o kusuru i nadam se da će plaćanje taksija bez novčanika postati navika korisnika naših usluga jer je tako lakši život i nama i njima-istakao je taksista.

1-3

Ne prođe ni jedan dan da Katarina ne svrati do prodavnice trgovačkog lanca Idea u šoping molu Gintaš.

- Objekti ovog trgovačkog lanca su zbog raznovrsnosti ponude i velikog broja artikala moja neizbježna destinacija, a naročito od kada je opcija mPAY dostupna u ovim trgovačkim objektima - istakla je Katarina.

I kasirka tog trgovačkog objekta ne krije zadovoljstvo kada kupci plaćaju račune mobilnim telefonom.

-Drago mi je što broj građana koji plaćaju račune mobilnim telefonom raste iz dana u dan.Plaćanje putem telefona je mnogo lakše i jednostavnije od klasičnih načina plaćanja, gotovinom i karticama - kazala  je kasirka trgovačkog lanca Idea.

1-2