Plaćanje mobilnim telefonom

Usluga mPAY - za bezbrižnu kupovinu

Mobilno plaćanje, takozvani mPAY, koji kompanija M:tel ima u svojoj ponudi, gotovo da je postao stil života imajući u vidu da je za jako kratko vrijeme zaživio na većini prodajnih mjesta. Plaćanje računa putem telefona je zaista plaćanje budućnosti, što se može zaključiti po reakciji građana koji su probali tu uslugu na trafikama, u prehrambenim prodavnicama, taksi vozilima, kozmetičkim marketima, restoranima, hotelima. 
Objavljeno: 29. 12. 2017 - 09:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Korisnici se oduševe kada uvide koliko je plaćanje računa jednostavno i lako, a u kupovinu mogu otići samo sa mobilnim telefonom. U to se iz dana u dan uvjeravaju i novinari Pobjede koji redovno koriste mPAY usluge. Novinar Pobjede je u podgoričkom hotelu ,,Hemera”, razgovarao sa vlasnikom personalnog fitnes studija Bojanom Giljenom, koji  većinu svojih računa plaća mobilnim telefonom, nakon uvođenja opcije mPAY.On nije nije krio oduševljenje jer mu je usluga mobilnog plaćanja bila dostupna u ,,Hemeri“ koju, gotovo svakodnevno posjećuje.                                                               

-Nakon brojnih radnih, dinamičnih obaveza u svom fitnes studiju često navratim do ,,Hemere” da se opustim, osvježim i popijem piće sa prijateljima.U posljednje vrijeme račune u ovom poznatom podgoričkom hotelu gotovo uvijek plaćam mobilnim telefonom, jer mi je takav način plaćanja znatno praktičniji i jednostavniji od klasičnih načina plaćanja gotovinom i karticama - kaže Bojan, koji potiče iz sportske porodice.

Njegov otac je nekadašnji proslavljeni fudbalski golman i trener nikšićke Sutjeske Pero Giljen, dok je brat Vladan aktuelni čuvar mreže i jedan od najboljih fudbalera Sutjeske, trenutno vodeće ekipe domaćeg fudbalskog šampionata.

Bojan, kao zaljubljenik u inovacije u oblasti telekomunikaciono-informacionih tehnologija, ni sam nije vjerovao koliko će mu život biti jednostavniji nakon uvođenja nove M:tel-ove usluge.

-Sada većinu računa plaćam mobilnim telefonom i nadam se da će ubrzo taj vid plaćanja biti omogućen na svim prodajnim mjestima.Više ne brinem da li sam ponio novčanik i da li imam dovoljno novca kod sebe- naglasio je Bojan, dodajući da je mPAY prevazišao njegova očekivanja.

I konobar  ,,Hemere” je zadovoljan kada gosti koriste ovu uslugu M:tel-a. On nam je saopštio  da je proceduru plaćanja, čekanja kusura i vječitih problema sa sitninom zamijenilo jednostavno prislanjane telefona terminalu i pozivanje broja 1818.

mpay29d

-U slučaju da je vrijednost računa veća od deset eura, korisnik usluge ukucava četvorocifreni PIN. Samo par sekundi nakon prislanjanja telefona terminalu, on izbaci račun - objasnio nam je konobar i dodao da sve više gostiju ovog objekta koristi telefon za plaćanje računa.

Korisnik nakon toga dobije poruku sa obavještenjem koliko novca je potrošeno, koliko je stanje na računu i u kom objektu je obavljena transakcija.  

Nakon popijene kafe i razgovora sa novinarom Pobjede, Bojan se u svoj personalni fitnes studio vratio Pg taksijem. U vozilima ovog taksi prevoznika omogućeno je plaćanje usluge mobilnim telefonom.

- Prije uvođenja ove ponude sam imao problema prilikom plaćanja računa, jer taksisti često nijesu imali dovoljno sitnine, a dešavalo se i da zaboravim novčanik.Plaćanje putem telefona se izbjegavaju svi ti problemi, a u taksi sada ulazim ne razmišljajući da li sam uzeo novčanik - poručio je Bojan.

I taksista priznaje da se raduje što sve više njihovih korisinika koristi ovaj način plaćanja.

-Posao mi je umnogome olakšan nakon uvođenja opcije mPAY. Mušterije sada mogo jednostvanije i brže plaćaju naše usluge, a ja ne razmišljam o kusuru-kazao je oduševljeni taksista.

Do pekare bez keša

Jedno od mjesta koje Bojan Giljen svakodnevno posjećuje je i pekara ,,Bite”,u kojoj kupuje svoja omiljena peciva i pekarske proizvode.

-Opcija mPAY, koja je zaživjela u ovoj pekari, mi omogućava jednostavniju i bržu kupovinu-rekao je Bojan.

Radnice pekare ,,Bite” nijesu krile oduševljenje kada im je Bojan saopštio da će račun platiti mobilnim telefonom.

-Opcija mPAY nam olakšava posao i očekujemo da će sve više građana ubuduće koristiti ovaj vid plaćanja - poručile su radnice ove pekare.