URA, DEMOS, SNP, SDP i Demokrate pisale Hanu

Traže od Hana da utiče na DPS da ne smjenjuje članove Savjeta RTCG

  Početak transformacije javnog servisa pokušava zaustaviti, a što će imati i nesagledive posljedice na inteziviranje unutrašnje političke krize, napisali su u pismu koje su evropskom komesaru za susjedsku politiku i pregovore o proširenju poslali predsjednici partija tzv. građanske opozicije, Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore, Dritan Abazović, predsjednik Ujedinjene reformske akcije (URA) Miodrag Lekić, predsjednik Demosa, Ranko Krivokapić, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP).
Objavljeno: 28. 12. 2017 - 17:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Svjedoci smo da vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) brutalno zloupotrebljava Skupštinu Crne Gore i da kroz mehanizam samovolje većine smijenjuje one članove Savjeta koje ne kontroliše, a u isti uvodi svoje partijske vojnike”, navodi se u pismu.

Oni ističu i da građani i građanke Crne Gore zaslužuju objektivan i profesionalan javni servis, oslobođen partijskih stega i otvoren za različitosti koje karakterišu crnogorsko društvo.

"Ovim se početak transformacije javnog servisa pokušava zaustaviti, a što će imati i nesagledive posljedice na inteziviranje unutrašnje političke krize. Dodatno, ovakvim inaćenjem u odnosu na nedvosmislene poruke iz međunarodne zajednice, prije svega EU čijem članstvu stremimo, crnogorske vlasti demantuju i svoju retoričku privrženost poštovanju evropskih standarda, na što mi godinama ukazujemo. Evropske integracije su do sada bile jedini motor kakvih takvih reformskih pomaka u pravcu društva funkcionalne vladavine prava, a što uključuje i slobodu medija i nezavisnost javnog servisa. Odnosom prema RTCG, DPS nikad flagrantnije, ugrožava i taj proces", navodi se u pismu.

Bečić, Abazović, Lekić, Krivokapić i Joković apeluju na Hana da iskoristi svoj autoritet i da ukaže visokim vladinim zvaničnicima u Crnoj Gori da moraju raskidati sa lošim praksama i poništavanjem i onih malih napredaka koji se u određenim oblastima naprave zarad očuvanja svog monopola moći, a suprotno državnom interesu Crne Gore.

"Vjerujemo da dijelite našu zabrinutost da ovakvi primjeri brutalne demonstracije partijske sile, uz kršenje zakona i evropskih standarda i najboljih praksi, ne mogu biti prihvatljivi za državu koja je u ovoj fazi pregovora sa EU, ali i da stavljaju ozbiljnu sjenku na samu EU ukoliko to bude tolerisala", zaključuje se u pismu.

 

Komentari: 8

cetinje10

28. 12. 2017 - 17:28

Ovakvih se Kralj Nikola stidio pred Evropom.....
Momčilo

28. 12. 2017 - 17:31

Bože mili "lijepe" li družine, nije što ih bog dade, nego kako ih sastavi..
Banjo

28. 12. 2017 - 17:56

Koja vas sila sastavi majko rođena. U snu se ne snili.Ranja se natomrštio.Zaboravio šta je radio. Treba da te je sramota dok si živ.Svi neka traže šta hoće.Ako su u pravu možda ih Han bar potapše po ramenu,ali ti Ranja nemoj.Nemoj da brukaš ljude koji su te poznavali .Evropljani ne vole davijanje.
Nije jasno,

28. 12. 2017 - 18:49

sta ce ova druzina Dritanu i Becicu.Vjerujte na rijec Tramp ih nemoze spasiti!
Guest_19387

28. 12. 2017 - 18:51

KAD EU KAZE IZBORI SU OK NE VALJA , SAD TRAZE OD NJE DA IM POKLONI JAVNI SERVIS
CRNOGORSKI 007

28. 12. 2017 - 19:15

"Vjerujemo da dijelite našu zabrinutost da ovakvi primjeri brutalne demonstracije partijske sile, uz kršenje zakona i evropskih standarda i najboljih praksi, ne mogu biti prihvatljivi za državu koja je u ovoj fazi pregovora sa EU, ali i da stavljaju ozbiljnu sjenku na samu EU ukoliko to bude tolerisala", zaključuje se u pismu.KAKO VAS NIJE SRAMOTA ,VI MISLITE O ULASKU CG U EU,A SVIM SILAMA RADITE PROTIV CG.KUPILI STE MESTA U RTCG I TO OD RUSKIH PARA ,LAGALI I MAZALI SAMO DA BISTE SRUSILI RTCG ,A JA CU VI RECI ZASTO,,OBJAVILI NISTE SA RTCG J DA CG NE POSTOJI I DA CRNOGORCI VISE NIJESU CRNOGORCI NO DA SU RUSI ILI SRBI PA SAMI NEKA BIRAJU,,TO JE TKZ GOSPODO VAS CILJ.
58818

28. 12. 2017 - 19:25

jadna li je zemlja čiji ljudi mole strance da ih zaštite od sopstvene vlasti!!!
Tesla

29. 12. 2017 - 09:10

Mogu zamisliti kako im se Han cinicno smije.Zamislite blama ovih pametnjakovica,kako ljudskog tako i politickog.Prvo bojkotuju parlament (sem plata) dje su mogli da odbrane svoje stavove pa i da ih glasaju.Drugo,zale se covjeku koji im je rekao da im je mjesto u parlamentu bas zbog ovakvih situacija.Trece - brutalno iskoristavaju parlament?kako? Radom ili bojkotom?Tako ti je to kad padnes na niske grane zbog svoje pohlepe,neznanja,hrabrosti da se odlucis i na kraju priznas svoje greske.Za vas tkzv. Gradjanska opozicijo nema buducnosti.Nemozes spojiti nespojivo.Eto vam primjer Budve.A licno sam vam prije nekih godinu dana odje na portalu dao godinu dana.Eto ispadoh neki vracar hahahaha.Bas sam brutalan :)
Novi komentar