Urušavanje vlasti u Budvi: Centrala partije protiv odluke lokalnog ogranka

SNP će isključiti Markovića, ali se koalicija raspada

Budvanski odbor SNP-a raspušten je i odluka šefa tog odbora Veselina Markovića da raskine koaliciju u toj opštini nelegitimna je i nije u skladu sa Statutom stranke. Ako Marković, ipak, odluči da napusti koaliciju, biće isključen iz partije kao i odbornik Goran Pejović, koji nije prisustvovao sjednici lokalnog parlamenta, rečeno je Pobjedi iz SNP-a.
Objavljeno: 29. 12. 2017 - 07:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz SNP-a su reagovali na odluku Opštinskog odbora SNP-a da raskinu koaliciju u Budvi jer nijesu ispoštovani koalicioni dogovori.

- Budvanski odbor nije mogao da donese odluku o raskidu koalicije jer je raspušten odlukom Izvršnog odbora, kada su, shodno Statutu, raspušteni svi opštinski odbori, osim beranskog i ulcinjskog pred kojima su lokalni izbori – rekao je Pobjedin izvor.

Raskinuta koalicija

Lider budvanskog SNP-a i potpredsjednik opštine Budva Veselin Marković kazao je da je raskinuta postizborna koalicija koja je u ovom gradu i da je SNP otvoren za nove pregovore.

1909jokovic

Podsjetimo, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je juče za Portal Analitika da centrala njegove stranke nije za raskidanje vladajuće koalicije u Budvi, ali da jeste za poštovanje koalicionog sporazuma.

Joković poručuje da se nada da će svi smoći snage da prevaziđu situaciju i da koalicija ipak neće biti raspuštena.

dragan-krapovic-predsjednik-opstine-budva-2011-2017-dragan-mijatovic-15Razgovori

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović iz Demokrata kazao je za Antenu M da „nije vidio da SNP hoće da izađe iz koalicije, već da razgovara“.

- Sve je ovo moglo i da se dogovori na drugačiji način. Mogli smo da usvojimo dokumenta neophodna za kontinuitet vlasti, a o svim ostalom da razgovaramo i u okviru koalicije i javno. Oni su izabrali drugi put. Nijesmo o ovoj situaciji još razgovarali na organima partije, dodao je, ali moj lični stav je da više sa njima nemamo o čemu da pregovaramo. Godinu već obavljamo vlast sa dobrim rezultatima, a zašto se to sad urušava, to nije pitanje za mene– kazao je Krapović.

Sjednica Skupštine opštine Budva nije održana jer nijesu došli odbornik SNP-a Goran Pejović i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Ako Marković ostane pri stavu da neće učestvovati u vladajućoj koaliciji, čak i u slučaju da bude isključen iz stranke, on po Zakonu o izboru poslanika i odbornika zadržava mandat odbornika. To znači da dosadašnja vladajuća koalicija neće imati potrebnu većinu za izglasavanje budžeta opštine, ni za donošenje bilo kakve odluke.

Ukoliko Demokrate kao najjača stranka ne uspiju da formiraju novu većinu, u Budvi se mogu očekivati prijevremeni lokalni izbori do maja 2018. godine.  

Komentari: 6

@

29. 12. 2017 - 07:51

PUSTI!SRPSKA POSLA!
Zvezda

29. 12. 2017 - 08:08

Nego za koga su sva ona pitanja iz koalicionog ugovora? Ti ga Krapicu ne postujes. Sto si ispunio? Zaposlili ste svoje ljude. Uspjeh. Nista ni za Budvu,ni za Budvane. I sad su vam krivi SNP i Markovic, Rucovic, Pejovic... Svi osim demokrata. Taman neka izadju iz koalicije, ako ih ne postujete. Ili ste vlast svih, ili nicija.
Legenda

29. 12. 2017 - 08:09

Ovaj Jokovic je legenda. Nista ne zna, i nece da nauci.
Uroš

29. 12. 2017 - 08:43

Mene ovi dvojica lice. Da nisu rod?
Clima

29. 12. 2017 - 10:40

Boze mili koliko preletaca u CG. Pojedini politicari bi za pare i majku rodjenu prodali.
cetinje10

29. 12. 2017 - 11:04

E moj Jokovicu,,ti ka da nikad nisi karateom se bavio,,i ynao da odlucujes u sekundi,,,inace te protivnik,pobijedi,,,,Citam tvoju odluku,dje onako seljacki,narodski receno ,,neynas oces li da K---S ili neces da K---S,,Jos nisam vidio,da neko ko ne postuje koalicioni dogovor,,sporazum,,se brani,na ustrb svojih ljudi,,,Ali cu ti reci jos nesto,,,HVALA BOGU VELIKO,I SVETOM VASILIJI OSTROSKOM,,PA STE SVI VI TAKVI,,ONDA JE LAKO NARODU VIDJETU ,,KAKVU MI VI SLOGU I NAPREDAK NUDITE...VAS NI FAMILIJE VASE NE G;LASAJU,,,,ODMORI SE TI MALO,,,NIJE OVO ZA TEBE,,,
Novi komentar