Donacija Ministarstva sporta

Sportski rekviziti najstarijem vrtiću u Crnoj Gori

Najstarija predškolska ustanova u Crnoj Gori, JPU ,,Zagorka Ivanović”  dobila je donaciju  Ministarstva sporta,   koju je  direktorici vrtića Senki Vuksanović simbolično uručio ministar sporta Nikola Janović. 
Objavljeno: 29. 12. 2017 - 14:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Donacija je vrijednosti 5.000,00 eura i sastoji se od  sportskih rekvizita ( strunjača, roling i tunel staza, džakova za skakanje, drvenih kolica za sport, profesionalnih koševa itd.)  neophodnih za organizaciju dječije  ,,Olimpijade” koja će se u okviru manifestacije ,,Kolonija dječijeg prijateljstva” održati  u junu 2018. u Prijestonici Cetinje, gradu domaćinu navedene manifestacije.

min

Na prigodnoj svečanosti upriličenoj tim povodom, ministar Janović kazao je da je ta donacija, još jedna u nizu konkretnih  akcija, pomoću kojih Ministarstvo sporta želi da utaba put djeci koja će zakoračiti u svijet sporta, svijet beskrajnih mogućnosti, koji će kako je rekao ,,od njih napraviti vrijedne, disciplinovane, odgovorne i što je najvažnije dobre ljude, a siguran je i iznjedriti buduće crnogorske šampione”.

Cijeneći značaj  cetinjskog vrtića kao najstarije predškolske ustanove u Crnoj Gori, ministar Janović je kazao da je organizacija Dječije olimpijade, samo razlog više za donaciju, te da ta ustanova, zaslužuje posebnu pažnju i Vlade i društva u cjelini. 

min2

U ime djece i zaposlenih, direktorica JPU ,,Zagorka Ivanović” Senka Vuksanović, zahvalila je Ministarstvu sporta i ministru Janoviću lično, što je prepoznao značaj organizacije ,,Dječije olimpijade” i u tu svrhu opredijelio značajan iznos novca za kupovinu neophodnih sportskih rekvizita, bez kojih, kako je kazala, manifestacija ,,Kolonija dječijeg prijateljstva” ne bi bila moguća.  Nakon Kolonije, zaključila je, rekviziti će ostati na korišćenje budućim generacijama koje će pohađati taj cetinjski vrtić. 

Komentari: 0

Novi komentar