Apel Morskog dobra

Održavajte čistim plaže tokom zime

Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore apelovali su danas na sve zakupcke i korisnike morskog dobra, te lokalne uprave sa svojim komunalnim inspekcijama i preduzećima da „plaže održavaju čistim i urednim“.Objavljeno: 29. 12. 2017 - 15:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Imajući u vidu loše vremenske uslove i jugo koji je najavljen uoči novogodišnjih praznika, iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore još jednom apleujemo na sve zakupce odnosno korisnike morskog dobra da kupališta održavaju čistim i urednim u skladu sa Ugovorom o korišćenju morskog dobra, po kojem su dužni da komunalni red na kupalištima održavaju tokom cijele godine, naročito u periodu zimskih mjeseci – naveli su iz Morskog dobra.

Oni su javno apelovali i na lokalne komunalne inspekcije, te lokalna komunalna preduzeća da „nezakupljenje dijelove obale kontrolišu i održavaju u urednom stanju u skladu sa Ugovorom o korišćenju i namjeni prihoda od naknada za korišćenje morskog dobra“ zaključenog između tog javnog preduzeća i primorskih lokalnih samouprava.

- U skladu sa predmetnim Ugovorom, ali i Zakonom o finansiranju lokalne samouprave, primorske opštine su dužne da 50 % sredstava koje im Javno preduzeće preusmjerava svake godine, namjene za finansiranje redovnog cjelogodišnjeg obavljanja komunalnih djelatnoti u zoni morskog dobra, odnosno za sveobuhavtno održavanje čistoće i komunalnog reda u zoni morskog dobra, sezonsko i vansezonsko čišćenje i održavanje kupališta, koja nijesu ustupljena na korišćenje, održavanje i zaštitu zelenila, hortikulturlno uređenje, uređivanje i održavanje parkova, javnih zelenih i rekreacionih površina u zoni morskog dobra.

Služba kontrole morskog dobra svakodnevno će obilaziti teren i biti u pripravnosti u cilju preuzimanja koordinacije sa nadležnim subjektima u svih šest primorskih opština – ističu iz Morskog dobra.

Komentari: 0

Novi komentar