Istražitelji provjeravaju informacije objavljene na Jutjubu

Crnogorska policija čeka odgovor o snimku „kavački klan“

– Crnogorska policija još nije dobila odgovor od kolega kojima se obratila za pomoć u otkrivanju informacija koje su 16. decembra objavljene na Jutjubu u snimku pod naslovom „kavački klan“. To je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi. 
Objavljeno: 30. 12. 2017 - 07:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je nezvanično saopšteno, petnaestominutni materijal koji za dvije sedmice ima skoro 180.000 pregleda, sadrži informacije o kojima crnogorska policija nema saznanja, što je bio razlog da se uključe međunarodne policijske organizacije.

Dio materijala koji je predstavljen javnosti nalazi se u spisima predmeta koji je u Višem sudu. Istražitelji provjeravaju da li vođa ,,kavačkog klana“ Radoje Zvicer i član ove organizacije Predrag Knežević koriste laž- ne identitete, kako je to predstavljeno na snimku. Zvicer, navodno, koristi identitet Josipa Babića, državljanina BiH, rođenog u Njemačkoj, a Knežević se krije pod identitetom Miroslava Desnice. Na snimku su prvi put otkriveni detalji o navodnom kriminalnom djelovanju ovog klana, njihovi lažni identiteti, kao i nazivi države u kojima se bave ilegalnim poslovima. Kao visokopozicionirani članovi ove kriminalne organizacije, osim Zvicera i Kneževića, pominju se i Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Davorin Baltić, Dragan Knežević, Damir Meljović, Vladimir Roganović i Milan Vujotić.

Svi oni, prema saznanjima crnogorske policije, nalaze se van zemlje. Crnogorska policija nije imala saznanja da Zvicer koristi ime Josipa Babića, što je jedan segment policijskih provjera. Ono što je jasno istražiteljima je da je snimak postavljen da se uruše odnosi unutar ove kriminalne organizacije, a policija predstavi kao nemoćna da im stane na put. Istražitelji vjeruju da je snimak dostavljen iz regiona i ne isključuju mogućnost da je „doturen“ iz suparničkog – ,,škaljarskog klana“.

 </p>

Komentari: 0

Novi komentar