Zaev očekuje da će Makedonija naredne godine postati članica NATO-a

Premijer Zoran Zaev očekuje da će u narednoj godini Makedonija sprovesti planirane reforme i postati 30. članica NATO-a.
Objavljeno: 30. 12. 2017 - 14:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

U novogodišnjem obraćanju, Zaev je građanima Makedonije u narednoj godini poželio ekonomski prosperitetnu i poštovanu državu.

On je poručio da će ova godina ostati upamćena po najvećoj pobjedi građana koji su, kako je rekao, zaslužni jer su se izborili za svoju slobodu i slobodnu državu.

“Suočili smo se sa izazovima i došlo je do prevrata. Dogodila se promjena. Makedonija je stabilizovana i došlo je do rasta i razvoja”, rekao je Zaev, prenosi Tanjug.

Sa promjenom vlasti, kazao je on, građani su poručili da očekuju novi način vođenja države i novu politiku u upravljanju.

Zaev je ponovio da će Skoplje nastaviti da bude prijatelj sa svim susjedima i liderima koji doprinose izgradnji novog imidža Balkana u svijetu.

“Očekujemo da Makedonija bude 30. zemlja članica NATO-a. Očekujemo da dobijemo jasnu preporuku za početak pretpristupnih pregovora sa EU, jer Brisel zna da imamo dovoljno dobrih argumenata za ovo naše očekivanje”, rekao je Zaev.

On je pozvao građane i političke partije da se ujedine oko svih prioriteta i da, kao nikada do sada, preuzmu odgovornost za zajedničku budućnost.

Komentari: 1

U NATO

31. 12. 2017 - 01:45

Podrska iz CG !
Novi komentar