Slavna glumica

Milena Dravić: Ova količina rijaliti šoua je apsolutno ugrozila naciju

Ova količina rijaliti šoua ugrozila je naciju, kaže glumica Milena Dravić, ovogodišnja dobitnica nagrade za životno djelo Dobričin prsten, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE).
Objavljeno: 31. 12. 2017 - 18:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nada se da će uskoro moći da snima film ili neku ulogu za televiziju jer su joj ljekari savjetovali da, posle duže pauze, može da počne da radi.

Reditelj Puriša Đorđević rekao je da bi volio da sa njom snimi svoj posljednji film. Mileni Dravić se dopada ideja o toj saradnji, ali ističe da ne bi voljela da to bude posljednji film ni njemu, ni njoj.

“Ministarstvo za kulturu nije baš darežljivo, tako da nisam sigurna da li bi do toga moglo da dođe. Bilo bi lijepo da može, bilo bi dobro, i za njega i za mene, pogotovo posle ove velike pauze koju sam imala. To su želje. Da li će doći do realizacije, to stvarno ne znam”kaže Dravić.

Nakon dodjele nagrade jedan od kolega slavne glumice rekao je da "ima nade za ovaj grad". Milena Dravić smatra da bi moglo nešto da se uradi, “ali nam se ne da”.

“Zašto i kako, ne znam. Ova količina rijaliti šoua je apsolutno ugrozila naciju. To je ozbiljna stvar. Ne gledaju to samo penzioneri, već to gledaju svi na skoro svim kanalima. Za mene je to najveća opasnost.”

Početkom 2017. godine rekla je: "Apsolutno ne mogu da shvatim kako su neznanje i površnost zavladali u svim sferama. Svuda oko sebe vidimo javašluk i neznanje. Ne znam da li ćemo moći iz toga da se iščupamo". Isto ponavlja i na kraju godine.

“Neko mi je javio da je to izabrano za izjavu godine. To sam rekla i to mislim. Bilo bi mi žao da pokleknemo jer stvarno imamo jako talentovane ljude. Ne znam objašnjenje zašto i zbog čega je opasnost po državu promovisati prave vrijednosti.”

Komentari: 0

Novi komentar