Budva – doček 2018.

Sjajan novogodišnji nastup Bijelog dugmeta

Do sada najljepša i najspektakularnija bina koja je postavljena ispred zidina drevnog budvanskog grada, bila je sinoć dovoljno velika da primi više od 60 muzičara sastava "Queen Symphony - Real tribute" ,zaljubljenika u stvaralaštvo britanskog rock sastava “Queen”, koji je tokom postojanja prodao više od 300 miliona primjeraka svojih albuma širom svijeta. Bijelo dugme je, prema mnogim komentarima na društvenim mrežama, održalo sjajan novogodišnji koncert u Budvi. Pa, iako se tim povodom već sada prepričavaju neke druge stvari koje baš i nemaju mnogo veze sa dobrom muzikom i atmosferom koja je pratila proslavu novogodišnje noći.
Objavljeno: 01. 01. 2018 - 14:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sjajni kostimi prošiveni šljokicama, izuzetno dobra izvođenja pjesama “Bohemian Rhapsody”, “Don’t Stop Me Now”, “I Want to Break Free”… osvojili su publiku koja je uživala u fenomenalnoj atmosferi koju je priredio beogradski bend koji je sa ovim repertoarom nastupao širom svijeta.

Osim izuzetne svirke, njihov sinoćnji nastup je uključio i upečatljive kostime kakve su nosili članovi Queen-a, strastvene izlive emocija Ivana Ristanovića, pjevača koji je izgledao kao dvojnik legendarnog Freddie Mercury-ja, pa čak i gitaru identičnu onoj koju je Brian May svirao kovanim novčićem.

Najmoderniji svjetlosni efekti i zvuk čist kao suza doprinjeli su da cjelokupan doživljaj svima koji su željeli da se vrate u zlatno doba rocka - bude savršen!

„Happening“ je nastavljen posla sata prije ponoći izlaskom na scenu nekada najpopularnijeg jugoslovenske rock grupe - Bijelog dugmeta. Muzički „vršnjaci“ sastava „Queen“ nastavili su u već dobroj atmosferi da ređaju hitove dobro poznate svim generacijama: „Kad bi bio bijelo dugme“, „Na zadnjem sjedištu moga auta“, „Lipe cvatu“, „Ðurđevdan“, „Ružica si bila“, „Napile se ulice“, „Doživjeti stotu“, „Hajdemo u planine“…  Uz Gorana Bregovića i njegov orkestar, uz raspjevanu i raspoloženu publiku bili su Alen Islamović do ponoći i vatrometa koji je već decenijama prepoznatljivi znak raspoznavanja na svim novogodišnjim fotografijama iz Budve i Mladen Vojičić Tifa u novoj, 2018. godini, sve do kraja koncerta.

Budvanski trg je bio popunjen do poslednjeg mjesta, posjetioci veseli i razigrani, sve je prošlo bez incidenata i u atmosferi kakva praznicima i dolikuje. Caffe-i i restorani su bili puni, a nakon konceta „Bijelog dugmeta“ slavlje se preselilo u diskoteke i kafiće unutar Starog grada.

Prema procjenama organizatora - Turističke organizacije opštine Budva i Odjeljenja bezbjednosti  Budva, na Trgu ispred Starog grada sinoć je bilo više od 20.000 posjetilaca koji su najatraktivniju ljetnju destinaciju izabrali u mnoštvu ovogodišnjih ponuda. Broj posjetilaca koji su su tokom poslednjih dana boravili duže ili kraće u Budvi svakako je znatno veći, ali program se ulaskom u Novu, 2018. još ne završava.

U 14 sati će na impozantnoj sceni nastupiti Mediteranski simfonijski orkestar, ove godine u proširenom sastavu, pod dirigentskom palicom Radovana Papovića sa renomiranim solistima: Jadrankom Jovanović, Jovanom Kolundžijom, Markom Kalajanovićem, Marijanom Šovran, Lana-Asijom Dabović i Vilijem Ferdinandijem. U večernjim satima od 21 sat nastupiće budvanski bend „Mazzom u fugazzu“, od 22 h zagrebački hip-hop sastav „Elemental“, dok će poslednjim nastupom ovogodišnju svečanost u Budvi obilježiti popularni bend iz Bosne i Hercegovine koji se ne može žanrovski jednostavno odrediti - Dubioza kolektiv.

Portal Analitika objavljuje nekoliko fotografija sa sinoćnjeg izuzetno posjećenog i prelijepog novogodišnjeg koncerta Bijelog dugmeta u Budvi. 

f58a0890

f58a0958

f58a0923

f58a1012

Komentari: 1

Ct

01. 01. 2018 - 15:54

Neka se zahvale onako raspolozenoj publici za "dobar" koncert.
Novi komentar