Pred Evropsko prvenstvo

„Lavovi“ na okupu, Borozan i dalje neizvjestan

Rukometna reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici i počela pripreme za Evropsko prvenstvo koje 12. januara počinje u Hrvatskoj.
Objavljeno: 02. 01. 2018 - 15:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jedno pitanje i dalje muči našu selekciju, a tako će biti sve do početka šampionata - da li će Vuko Borozan biti spreman? Odgovor za sada niko ne zna. Takođe je pod znakom pitanja nastup pivotmena Nemanja Grbovića.

Selektor Dragan Đukić kazao je da se situacija sa Borozanom nije promijenila.

- Njegov nastup je i dalje upitan i ako bude igrao, priključiće se u posljednji čas. Ako ne bude igrao, sigurno će biti drugačija igra u napadu. Nemanja Grbović će od danas početi da trenira, ali nije igrao od oktobra - kazao je Đukić.

Selektor je ponovio da nema trenera na svijetu koji ne bi čekao igrača kakav je bek Vardara, sve dok postoji i promil šanse da se pojavi na Evropskom prenstvu.

Nema puno vremena za pripreme. Za 11 dana - 13. januara, naši najbojli rukometaši počeće nastup na šampionatu Evrope mečom protiv Njemačke.

Bek Vasko Ševaljević vjeruje da će se ekipa dobro pripremiti.

- Ovaj sastav nije prvi put zajedno, dobro se poznajemo. Trudićemo se da svaki momenat dobro iskoristimo - kazao je Ševaljević.

Reprezentacija je dobro pokrivena na bekovskim pozicijama, čeka se samo odluka o Borozanu.

- Zna se šta Vuko predsatvlja za reprezentaciju, sa njim imamo mnogo više kvaliteta i opasniji smo. Ukoliko ne bude mogao da igra, mi ostali ćemo pokušati da nadnoknadimo njegov izostanak - rekao je Ševljević.

Izabranici Dragana Đukića u četvrtak putuju za Split, gdje će odigrati kontrolnu utakmicu protiv domaćina šampionata, Hrvatske. Nakon toga slijedi povratak u Podgorici i nastavak treninga.

- Treba uigrati dosta stvari. Meč sa Hrvatskom nam može dosta značiti - rekao je Ševaljević.

On vjeruje da naša selekcija može proći u drugi krug. Prvi rival je Njemačka 13. januara, dva dana kasnije igra protiv Makedonije, a 17. januara protiv Slovenije. Tri najbolje reprezentacije plasiraće se u narednu rundu.

- Siguran sam da možemo do drugog kruga, ali ne smijemo ništa obećavati. Potrebna je minimum jedna pobjeda. Samo smo 2008. uspjeli da se plasiramo u drugi krug - naveo je Ševaljević.

Komentari: 0

Novi komentar