Za svaku namirnicu

Reci mi šta jedeš, reći ću ti ko si!

Da li ste znali da omiljena hrana za kojom najčešće posežete određuje vaš karakter? 
Objavljeno: 02. 01. 2018 - 22:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Makar tako tvrde američki stručnjaci, po obavljenom sveobuhvatnom istraživanju sa čak 18 hiljada ispitanika.

U obzir su uzeli najčešće birane namirnice.

Čokolada: Želja za čokoladom u svakom trenutku ukazuje na nedovoljno prisustvo hormona sreće, serotonina. Naglašena potreba u jutarnjim časovima za „samo jednom kockicom“ ove izuzetne poslastice, ispoljava se jer je tada nivo ovog hormona inače izuzetno nizak. Ali, ima tu još nečega. Osobe koje obožavaju crnu čokoladu vole da budu u centru pažnje, dok mliječnu biraju introvertni, skloni usamljenosti.

Slatkiši: Osobe koje vole sve slatkiše pripadaju grupi hedonista. Sklone su da udovoljavaju svakoj svojoj želji i apsolutno nemaju grižu savjesti zbog sopstvenih postupaka. Imaju potrebu da naglašavaju svoju jedinstvenost i originalnost.

Slano: Ko dosoljava svako jelo, generalno ima manjak minerala u organizmu. U psihološkom smislu takve osobe puštaju da ih nizvodno nosi rijeka života. Vjeruju da ne mogu da utiču na sopstveni život, jer je njihova sudbina odlučena datim okolnostima.

Ljuto: Uživanje u ljutoj hrani u medicinskom smislu pokazuje sklonost ka hipertenziji. Psihološki posmatrano, ljuto vole osobe koje teže redu, ali i oni kojima nedostaje serotonin. Osobe sa manjkom ovog hormona pomijeraju granice ljutog i vremenom počinju da jedu sve ljuću hranu.

Istovremena želja za slanim i slatkim: Karakteristična je za talentovane i kreativce. Međutim, ove osobe su uglavnom diskretne, usamljene, zatvorene i suzdržane.

Komentari: 0

Novi komentar