Tviter korisnici tvrde

Nestao pas kog su Rusi "ubacili u cijev" pred Vučićem

Ruski ministar odbrane Dmitrij Rogozin usvojio je jazavičara Nikolasa iz naučnog instituta, ali na Tviteru tvrde da to nije "pas iz cijevi" kog je vidio cio svijet.
Objavljeno: 03. 01. 2018 - 12:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Snimak jazavičara koga su ruski naučnici pred predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ugurali u cijev ispunjenu tečnošću izazvao je mnogo reakcija krajem decembra - jedni su se divili naučnom dostignuću i "vodi koja može da se diše", dok su drugi bili zgroženi zbog eksperimenta nad životinjama.

Poslije posjete Moskvi oglasio se i Vučić koji je rekao da je u pitanju "divno psetance" i da je bio dobro posle eksperimenta. 

"Riječ je o divnoj životinji, bilo mi ga je žao, pomislio sam da će stvarno da ga udave u toj čudnoj posudi, ali to je njihov Institut. Pas ne samo da je preživio, nego je bio dobre volje. Tako da - nikakvih problema tu nije bilo. Ljudi ne moraju da brinu, to divno psetance je u odličnom stanju i bio je veoma veseo. Prikazali su kako je moguće da životinja koristi vodu kao vazduh, poslije nekoliko trenutaka panike, bez ikakvih problema pas u tome opstaje", rekao je Vučić. 

O eksperimentu se pisalo u svjetskim medijima, a nekoliko dana kasnije je objavljeno da će Rogozin usvojiti psa po imenu Nikolas. 

"Istina je, tokom posjete Institutu Rogozin mi je tražio da mu damo ovog psa. Htio je da ga vodi kući", navela je agencija TASS izjavu jednog zvaničnika. 

Uz napomenu da će to biti drugi pas u domu Rogozinovih, uz njemačkog ovčara Ponča, objavljeno je i da će Rogozin psa moći da preuzme za nekoliko nedjelja. 

"Mislim da će to biti moguće oko Nove godine. Životinje su kod nas na konstantnom promatranju kako bismo se uvjerili da im zdravlje nije ugroženo. Nakon karantina, psi mogu da idu u drugi dom. Svi psi koji učestvuju u ovom eksperimentu su živi i zdravi", rekao je šef tima za "disanje tečnosti" u Institutu Anton Tonšin. 

On je rekao da zaposleni često odvode kući životinje koje su prošle kroz eksperimente. 

Dan pred novu godinu Rogozin je na Tviteru objavio fotografiju sa suprugom i dva psa od kojih je jedan Nikolas, ali su korisnici društvene mreže uočili razliku između tog psa i onog "iz cijevi". 

Iako postoje optužbe da se "Nikolas udavio", zasad nije jasno da li je Rogozin prosto dobio nekog od drugih pasa iz Instituta ili se Nikolasu zaista nešto dogodilo.

Komentari: 2

@

03. 01. 2018 - 13:01

onaj pas je lipsao (udavio se) a rusi su na onaj nacin poslali Vucicu poruku.Ne sprdajte se pas mora da dise kao i delfin i nikad nijesm cuo da neko u vaskolikoj Zeti ima psa koji zivi u vodi.PORUKA JE ONO
Guest_49523

03. 01. 2018 - 18:09

SAMO VUCIC ZNA PRAVU ISTINU
Novi komentar