Uzgajaće marihuanu?

Majk Tajson ima novo zanimanje

Majk Tajson (51), nekadašnji “kralj nokautera” i svojevremeno najbolji bokser svijeta, jedna od najvećih legendi ovog sporta, riješio je da se oproba u novom biznisu. Kako prenose američki mediji, “Gvozdeni maks” je kupio ranč u Kaliforniji i sa nekoliko poslovnih partnera pokrenuo posao.
Objavljeno: 03. 01. 2018 - 22:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Međutim, Tajson neće biti običan farmer i neće uzgajati stoku, nego će se koncentrisati na marihuanu.

Tajson je zakupio oko 40 ari zemljišta na 180 kilometara sjeverno od Los Anđelesa, od čega je polovina predviđena za uzgajanje novih sorti marihuane za upotrebu u medicinske svrhe. Novim kalifornijskim zakonom, izglasanim na referendumu 2016. godine, osobama starijim od 21 godine dopušteno je legalno posjedovanje, transportovanje, nabavka, potrošnja i distribucija do 28,5 grama marihuane, kao i osam grama koncentrirane marihuane.

U skladu s istim zakonom, odrasle osobe smiju da uzgajaju šest biljaka marihuane po domaćinstvu, pod uslovom da one ne budu izložene na javnom mestu, a u javnosti, takođe, nije dozvoljena ni konzumacija.

Tajson će uzgajanje marihuane iskoristiti i da svoj ranč pretvori u odmaralište, jer je od 1. januara u Kaliforniji dozvoljeno i rekreativno konzumiranje ovog opijata, pišu Novosti.

Komentari: 0

Novi komentar