Poglavar SPC

Patrijarh Irinej: Zabraniti rijalitije jer uništavaju porodicu

Patrijarh srpski Irinej smatra da bi rijaliti programi trebalo biti zabranjeni jer loše utiču na porodicu.
Objavljeno: 04. 01. 2018 - 10:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

 - Taj rijaliti nema smisao! Čudim se što je to uopšte dozvoljeno! Valjda da se pokaže sloboda, ali nije sloboda biti podložen svakom zlu. Zaista je čudno ko plaća te ljude koji borave u rijalitiju i šta je njihov smisao. Moralne vrijednosti nažalost više nijesu na cijeni, čujem neki mladi svijet koji se hvali svojim porocima, a nekada je ljepota djevojke bila u njenoj čestitosti, u obrazu devojačkom, poštenju... Nažalost, danas to nisu vrline i to je ono što je problem našega vremena. Mnogi narodi istorijiski nisu propali zbog siromaštva, nego zbog bijesa i suviše uživanja, a to prijeti i današnjem naraštaju. Previše se gleda materijalni interes, za to se žrtvuju i čast, i obraz, i poštenje. Porodica nam je u vrlo velikoj krizi, a samim tim razbijeno je i društvo! Takvo društvo, nažalost, nema budućnost - rekao je poglavar SPC-a u intervjuu za TV „Hram“.

Komentari: 8

Bodin

04. 01. 2018 - 10:54

Jedino se u vezi ovoga slazem sa Irinejom.. mediji nam od djece prave debile.. Crnogorci su se uvijek ponosili moralom i cojstvom, a sad nam narastaji odrastaju uz uzore sa TV ekrana - prostitutke i kriminalnce.. starlete nam drže poslanice narodu i truju omladinu na kojima treba da počiva budućnost Crne Gore
Cetinjanka

04. 01. 2018 - 12:01

Saglasna Bodine sa tobom.Umjesto da ljudi nesto rade i da stvaraju, oni se zaglupljuju gledajuci polupismeni svijet, kao da im je uzor...Korisnije je citat knjigu, izac u setnju ili se dodatno obrazovati ako su vec dokoni.Mora da bogato zive cim im ne treba dodatnog posla, pa "uzivaju" gledajuci idiote.
@

04. 01. 2018 - 21:23

meni su bas preslatki
A oni koji osmišljavaju

04. 01. 2018 - 12:31

te gadosti su udarni prozor u svijet ove naše vlasti.
+

04. 01. 2018 - 18:41

U pravi si, Bodine, ni je se ne slazem generalno sa SPC i Irinejom po mnogo pitanja, ali se nije tesko sloziti sa bilo kim dkad covjek kaze nesto normalno i posteno. Evo par pitanja za sve nase popove i hodze: Sto vi konkretno radite(ne samo sto pricate) da uticete na omladinu? Mogu li se oni ugledati na vas? Lijepo bi bilo da vi svi, sto se brinite o dusama, pokazete svojim primjerom kako se treba raditi i zivjeti. Ima dosta primjera za ovo i u pravoslavlju i katolicnastvu i islamu.
Guest_66442

04. 01. 2018 - 12:11

SAMO OD RIJALITI UCESNIKA SAM GORI JA KOJI IH GLEDAM
@

04. 01. 2018 - 20:56

Mani se ti cuvanja porodica nego vidji sto ti Risto rovari iza ledja.
L Dabanović

05. 01. 2018 - 05:17

Čudno od vas patrijarha takozvane SPC kako vidite rijaliti a ne vidite realnost-da Srba nema od 14 vijeka.Neki poginuše braneći sebe a jedni se stopiše u raju/izmećare-da ih prca i množi tursko podaništvo.Vaš narod nosi lažno ime-ime onih koji radije poginuše nego da bidnu turska raja i rađaju sluge turskim podanicima.Sama istorija govori da ovaj vaš narod nosi lažno ime-ime naroda čije ste srpstvo položili prcanju i množenju turskom podaništvu a crkvu ośedlali da je đžamija jaše i Isusa Hrista ponižuju.Vaš narod kao i vi prihvaća i bogato plaća lažne i podmitljive istoričare-zato su i napisane brda i brda lažnih knjiga o vašem narodu da je vitešpki odbranio i naslijedio Srbe i njihovo srpstvo.
Novi komentar