Savremene tehnologije

Tivat: Solarna elektrana na krovu lokalne uprave

Opština Tivat potpisala je ugovor za izradu glavnog projekta fotonaponske elektrane na ravnom krovu zgrade lokalne uprave Tivta, sa podgoričkom kompanijom „Sienersys“.
Objavljeno: 05. 01. 2018 - 11:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Posao je vrijedan 3.900 eura, a Podgoričani imaju rok od 30 dana da završe projekat mini-elektrane koja će preko solarnih panela, obezbjeđivati dodatnu količnu električne energije za potrebe zgrade Opštine.

Elektrana je snage 30kWp, a planirano je da bude instalirana na način da kada njena proizvodnja bude nadmašivala energetske potrebe zgrade lokalne uprave, višak proizvedene struje se mjeri i predaje javnoj elektrodistributivnoj mreži.

Obrnuto, u slučaju kada elektrana ne zadovoljava potrebe zgrade, napajanje zgrade se vrši energijom iz javne elektrodistributivne mreže. Ugradnja mini-solarne elektrane na zgradi lokane uprave jedna je od zadataka predviđenih Strategijom energetske efikasnosti Opštine Tivat.

Taj dokument pored ostaloga, podrazumijeva da se na solarni kolektori za zagrijevanje vode uskoro instaliraju i na krovu Sportske dvorane „Župa“.

Komentari: 0

Novi komentar