Sve je manje prave ljubavi

Trebinjski par izdržao u braku samo tri dana

Vjenčanje bi za svaki par trebalo biti kruna ljubavi i početak novog, zajedničkog poglavlja u njihovim životima.
Objavljeno: 06. 01. 2018 - 14:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Međutim, događa se da i parovi s dugogodišnjim vezama već prvih dana nakon vjenčanja shvate da su za životnog saputnika odabrali pogrešnu osobu. Mnogi u takvim slučajevima do odluke o razvodu istrpe nekoliko mjeseci nakon vjenčanja, ali ima i onih koji bračni staž mjere danima.

Takav slučaj zabilježen je u Trebinju, gdje su se mladenci vjenčali u subotu, a zahtjev za razvod podnijeli već u narednu srijedu. U braku su uspjeli da žive samo tri dana! Razlozi za ovaj čin ostali su tajna za javnost.

Vaso Čihorić, trebinjski matičar, kaže da zna za taj slučaj, ali pojašnjava da do zakonitog razvoda nije moglo tako brzo doći.

“Mladenci su ubrzo prestali živjeti zajedno, ali do sudskog razvoda je vjerovatno prošlo i nekoliko mjeseci”, ističe Čihorić.

Psiholog Čedomir Novaković, komentirajući za „Avaz“ kratkotrajne brakove, kaže da je trebinjski slučaj za Ginisovu knjigu rekorda.

“To me asocira na brak iz inata, pasjaluk ili neki revanšizam, što se i prije dešavalo. Poznati su i meni primjeri da su brakovi pucali ubrzo nakon vjenčanja, i to većinom poslije bračnog putovanja”, kaže Novaković.

I Semberci imaju slučaj sličan trebinjskom. Kako je za „Avaz“ potvrdila šefica Matičnog odsjeka u Bijeljini Dragana Ljubojević, jedan bračni par se na razvod odlučio 12. dan nakon vjenčanja.

“Taj brak je počeo velikom svadbom i veseljem i ništa nije ukazivalo na to da nešto nije u redu. Nismo saznali razloge razvoda nakon tako kratkog vremena”, govori Ljubojević.

Prema njenim riječima, takvi slučajevi ipak ne utiču na broj vjenčanja, kojih ima i po nekoliko u sedmici.

Sve je manje istinske ljubavi

Psiholog Čedomir Novaković ističe da je opšti trend u BiH da brakovi sve češće pucaju.

“Sve pokazuje da će sve manje biti čvrstih, a sve više brakorazvodnih parnica od objektivnih do potpuno bizarnih razloga. Sve manje je istinske ljubavi. Sve ovo ukazuje na onu narodnu poslovicu: „Samo se još sirotinja voli, sve je drugo rentirano“, kazao je Novaković.

Komentari: 1

@

07. 01. 2018 - 11:10

samo tri dana! Ja sa jednom nijesam ni stupio u brak prije raskida a ne tri dans.Dosta je to ponekad
Novi komentar