Đotiš

Tranziti planeta u 2018. godini

Tranziti planeta se mogu posmatrati u odnosu na Ascedent, Sunce, Mjesec ili bilo koju drugu referentnu tačku u horoskopu. U Đotišu se tradicionalno najviše pažnje poklanja tranzitima u odnosu na sideralnu natalnu poziciju Mjeseca, što je i preporuka čitaocima! 

Vrijedi znati i to da za ukupan rezultat nije dovoljno gledati samo planetarne tranzite, već i planetarne periode kroz koji prolazimo, kao i podijelne karte (specifična područja života), što je prilično različito od osobe do osobe.


Objavljeno: 06. 01. 2018 - 14:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Važnija planetarna kretanja u 2018. godini izgledaju ovako:

Važnija planetarna kretanja u 2018. godini izgledaju ovako:

- Saturn ostaje u znaku Strijelca.  

- Jupiter je u znaku Vage do 12. oktobra 2018. od čega najviše koristi imaju ljudi s Mjesecom (ili ascedentom) u Djevici, Strijelcu, Vodoliji, Ovnu i Blizancima, dok je od 12. oktobra           ulaskom u znak Škorpije srećan za sl. znakove: Vaga, Jarac, Ribe, Bik i Rak.

- Sjeverni mjesečev čvor (Rahu) i južni mjesečev čvor (Ketu) ostaju u znaku Raka/Jarca tokom čitave 2018. godine.

- Retrogradnost Merkura nije povoljna za potpisivanje ugovora, investiranje, komunikaciju itd. Tokom 2018. godine Merkur će biti retrogradan:

- od 17. novembra do 6. decembra (u Škorpiji).

- od 23. marta do 15. aprila (u Ribama);

- od 26. jula do 18. avgusta (u Raku);

 

OVAN

Veći dio godine (do oktobra) je vrlo povoljan budući da Jupiter donosi nove inicijative, nadanja, nova poznanstava, selidbe ili zanimljiva putovanja. Za one koji su bez partnera ovo može značiti novu priliku, upoznavanje novog partnera, ili čak ulazak u brak. Veoma je povoljno za biznis, dobitke, s tim što će biti i dosta troškova upravo na partnerstva, putovanja i sl.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer donosi izazove po pitanju zdravlja, neugodne situacije i manjak resursa.

 

BIK

Ovo je izazovna godina (veći dio, do oktobra) i za očekivati je poteškoće od strane konkurencije, neprijatelja, rodbine ili zbog zdravstvenih problema. Dobra strana je ta da će se vremenom problemi umanjiti, neprijateljstva završiti, a biće i dobrih saveta kako da zaštitite zdravlje. Postepeno biće napretka i u profesionalnom životu, razvijaćete nove vještine.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer teži da donese donose bol i separaciju u partnerskim odnosima, zdravstvene probleme i nespokoj.

 

BLIZANCI

Jupiter ima veoma povoljan tranzit tokom većeg djela godine (do oktobra), pa je za očekivati uspjeh u sferi profesionalnog života, ličnog uticaja i- ili obrazovanja. Ovo je odlično vrijeme za novi početak, promjenu posla ili pozicije. Prisutan je osjećaj zadovoljstva, ispunjenost, uživanja u komforu i stabilnom porodičnom životu.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer donesi nemir, neophodnost da se krećete više, putujete, probleme partneru, smetnje u ličnom razvoju i sl.

 

RAK

Veći dio godine (do oktobra) je izazovan jer Jupiterov tranzit donosi poteškoće u vezi sa domom, mjestom življenja, sa majkom, ili za neke ljude zbog kućnih ljubimaca. U ovoj godini ste „u raskoraku“ te je lakše ako se ne opirete promjenama, ako ne pokušavate da kontrolišete situaciju. Tada može biti napretka po pitanju posla, ali uz oprez u partnerstvu i u privatnom životu.

Saturnov tranzit tokom godine je povoljan jer teži da donese pobjedu nad konkurencijom, odlučnost, smirenost, uživanje u komforu, generalno sreću u mnogim životnim oblastima.

 

LAV

Ovo je naporna godina (do oktobra) što se tiče Jupiterovog tranzita. Biće teško zadržati poziciju i benefit kroz poznanstva. Prisutna je okrenutost samome sebi, poteškoće zbog posla i manjka resursa. Odnosi sa bližnjima su oslabljeni, a postoji i tendencija ka degradacija u društvu. Povoljno je za kretanje, putovanja… Neophodno je potražiti balans u komunikaciji, kao i u svom odnosu prema svijetu.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan zbog izazova koje donosi: nesigurnosti u partnerskim odnosima, frustraciju zbog djeteta, gubitaka u poslovnoj te finansijskoj sferi. 
 

DJEVICA

Ovo je vrlo povoljna godina (do oktobra) za zadovoljstvo i sreću unutar porodice. Kontakti se umnožavaju, novac i dobici dolaze kroz partnerstvo, bračnog partnera, ili preko nekretnina, posjeda i sl. Neprijateljstava nema ili se završavaju tokom ove godine. Inteligencija i pametni potezi donose respekt i u profesionalnom životu.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer donosi izazove u privatnom životu, neprijateljstva, gubitke bogatstva, generalno nezadovoljstvo i pad respekta u očima drugih.

 

VAGA

Tokom većeg dijela godine (do oktobra) za očekivati je mnogo snage i odvažnosti. Ipak, partnerski odnosi mogu biti problematični, lako dolazi do sukoba pa postoji opasnost od razdvajanja u partnerskim odnosima. Biće dosta troškova tokom godine, a do novaca se dolazi vrijednim radom. Fokus nije na učenju već je vrijeme za aktivnosti, rad, kretanje. Moguća je i promjena mjesta boravka.

Saturnov tranzit tokom godine je povoljan jer donosi pobjedu nad konkurencijom, sticanje bogatstva, pozicije, autoriteta, odlično zdravlje, te slobodu kretanja, putovanja.

 

ŠKORPIJA

Ovo je izazovna godina (do oktobra) što  se tiče uspjeha i stabilnosti. Generalno prisutno je dosta troškova, u čemu ne bi trebalo pretjerivati. Ukoliko nađete podršku od strane tuđih resursa i sami možete prosperirati. Uspjeh je prije u inostranstvu ili preko kontakata sa strancima. Pripaziti sa djecom, mogući su problemi u odnosima ili problemi samom djetetu.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer teži da donese slabosti, poteškoće, finansijske gubitke, te brige u porodici, poteškoće sa djecom.

 

STRIJELAC

Veoma povoljan tranzit Jupitera tokom većeg dijela godine (do oktobra). Za očekivati je sticanje respekta, pozicije i ugleda, ostvarenje ličnih projekata ili ciljeva. Biće mnogo odnosa, kao i prilike da se pomogne ljudima, te stekne njihovo poštovanje. Finansijski uspeh može doći i putem nekretnine, npr. iznajmljivanjem, prodajom i sl.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer donosi zdravstvene probleme, mnogo obaveza, opasnost od pogrešnih odluka, poniženja, finansijskih gubitaka i sl.

 

JARAC

Veći deo godine (do oktobra) je osjetljiv po pitanju karijere, biće mnogo troškova i ulaganja na posao i dodatnih troškova na pokretnu i nepokretnu imovinu. Pripaziti na zdravlje, ne nagliti već ostaviti da problemi odstoje, te ih kasnije hladne glave riješavati. Inicijative kao i avanturizma neće nedostajati.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan zbog izazova koje donosi: mnogo troškova, porodičnih problema, emotivnog nezadovoljstva, jake konkurencije i previše rada.

 

VODOLIJA

Veći dio godine (do oktobra) je veoma srećan. Za očekivati je podršku od strane autoriteta, starijih ili nadređenih. Resursi mogu doći preko inostranstva ili povoljnih kontakata sa državom ili preko oca. Zahvaljujući vrednoći, veštinama i osećaju ispravnost prosperitet se umožava, a bićete i podrška svojoj okolini, kolegama, bliskim osobama.

Saturnov tranzit tokom godine je povoljan jer donosi sticanje bogatstva, napredak po pitanju statusa i ugleda, generalno zadovoljstvo životom i napredak.

 

RIBE

Ovo je godina (do oktobra) ozbiljnih izazova za Vas. Biće prisutne poteškoće oko finansija, nesigurnosti, kao i smetnje u profesionalnom aspektu života. Finansijska podrška dolazi od strane tuđih resursa, a ne sopstvenih. Ovo je godina transformacija i najvažnije je pronaći balans, te prerasporediti prioritete. Biće promjena u vezi zdravlja kao i izgleda, životnih navika i sl.

Saturnov tranzit tokom godine nije povoljan jer donosi dosta slabosti, zdravstvene poteškoće, gubitak poslovnih pozicija, te pomanjkanje finansijskih sredstava.

 

----------------------------------------

Svako Dobro u Novoj 2018!

 

 

Komentari: 0

Novi komentar