Radovi na gradskom pozorištu odvijaju se planiranom dinamikom

Posebni tender za scensku tehniku

Konstrukcija zgrade budućeg gradskog pozorišta, tj. betonski i zidarski radovi su završeni. Sada postavljaju čelične konstrukcije na krovu, kao i razvod instalacija hidrotehnike, jake i slabe struje – saopšteno je za Pobjedu iz Agencije za izgradnju i razvoj.
Objavljeno: 08. 01. 2018 - 07:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Navodeći da je u dosadašnje radove utrošeno oko milion eura, iz Agencije kažu da predstoji malterisanje zidova i ugradnja bravarije. Radovi se, navode oni, uglavnom odvijaju planiranom dinamikom, sa neznatnim odstupanjima zbog problema nastalih usljed neusaglašenosti pojedinih faza projekta.

Na to je ukazivao izvođač radova, ali su te dileme sukcesivno rješavane u komunikaciji sa projektantom. Za uređenje i opremanje enterijera biće raspisani tenderi za odabir najpovoljnijih izvođača.

- Budući da se radi o tehnici koja se brzo mijenja, odnosno postoji mogućnost da zastari, odlučeno je da se pristupi ugovaranju kada bude otvoren taj front rada. Za to je potrebno sprovođenje novog postupka odabira izvođača – kažu iz Agencije za izgradnju i razvoj. Vrijednost ugovorenih radova , podsjećaju , iznosi 3.905.450 eura, bez scenske tehnike i opreme, koje će biti predmet posebnog tendera.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj navode da će ukupna vrijednost radova iznositi 5,5 miliona eura. Buduća zgrada gradskog pozorišta imaće sve sadržaje koji su neophodni za rad savremenog teatra.

Na neto površini od 3.560 kvadratnih metara predviđene su podzemne etaže, prizemlje i tri sprata. U objektu će biti dvije scene - glavna će imati ukupno 250 mjesta, od čega 198 u parteru, sa dva mjesta za osobe sa invaliditetom i 53 na galeriji. Mala scena, sa 146 mjesta biće smještena u podrumskoj etaži i raspolagaće sa 132 mjesta u parteru i 16 na galeriji.

Novac obezbijeđen u budžetu glavnog grada

Novac za izgradnju gradskog pozorišta obezbijeđen je u budžetu glavnog grada. Izvođač građevinskih radova je konzorcijum ,,Cijevna komerc“. Kamen temeljac postavljen je 10. oktobra 2016. godine, a radovi bi trebalo da budu završeni do 16. oktobra ove. Idejno projektno rješenje pozorišta uradila je firma ,,Ing invest“, i to kao poklon glavnom gradu.

Komentari: 0

Novi komentar