Selaković

Amfilohije se bavi vradžbinama, neće mu se Vučić dodvoravati

Generalni sekretar Predsjedništva Srbije Nikola Selaković rekao je da se mitropolit Amfilohije "bavi vradžbinama", kada govori o strahovanju da će "Vučić predati KiM".
Objavljeno: 08. 01. 2018 - 08:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mitropolit crnogorsko-primorski rekao je tokom vikenda da se boji da politika predsjednika Srbije "vodi izdaji Srbije i Kosova", kao i da se Vučić promijenio.

"O izjavama Amfilohija Radovića bih mogao da govorim satima. Šta drugo da očekujete od čovjeka koji je Vučiću već dva puta držao opijelo", rekao je Selaković gostujući na RTS-u.

Funkcioner SNS i blizak saradnik predsjednika Srbije naveo je da Amfilohije u svojoj izjavi ne osuđuje Vučića za nešto što je učinio, već se "bavi vradžbinama".

"Govori o nekim neizvjesnim stvarima, on govori nešto što nikako ne odražava duh srpskog pravoslavlja", rekao je Selaković.

Takođe, on je rekao da je "simptomatično ko je požurio da obavijesti srpsku javnost o izjavama Amfilohija", navodeći da je to u pitanju prije svih "američka televizija N1".

Bivši ministar pravde je rekao da su Vučićevi prethodnici i njihova politika smanjili broj Srba u Crnoj Gori, a da je Vučićeva politika dovela do povećanja broja Srba na Kosovu.

"Kao što nije htio da se dodvorava beogradskoj čaršiji i onima koji su uvalili Beograd u dugove, neće Vučić da se dodvorava ni Amfilohiju Radoviću", rekao je Selaković.

Komentari: 14

@

08. 01. 2018 - 09:22

AAAAAAAAAAAA ovo je uvreda za srpstvo vaskoliko i pravoslavlje u cjelini.Risto se ne bavi vrazbinama nego je on pripadnik elitne specijalne jedinice SPC nazvane Crne Beretke koje imaju cilj da sacuvaju razdor medju bracom i komsijama,U toj formaciji Risto je visokopozicioniran i ima cin pukovnika.Dakle nas Risto nije BABA VRACARA nego ogledalo jedne politike koju SPC sprovodi na teritoriji Balkana a i sire a sve na stetu nasih gradjana.I dok vas Irinej prati rijaliti sou Parovi Ristun se bori za Kosovo koje vas Vucic krajnje mlako brani umjesto da objevi rat svima 120 drzava koje su ga priznale.BRACO SRBI OVIM NAPADOM NA NASEG RISTA U SRCE STE ME DIRNULI.
Krsto

08. 01. 2018 - 10:10

Da čujemo Andriju Mandića?
Alkatraz

08. 01. 2018 - 11:24

Kada vec nije mogao biti predsjednikom ili premijerom Crne Gore a sve po onoj "ja prvi -vi do mene" /zato je Mandic i postao srbinom/ sada je Manda zauzet i pokusava izbjeci odlazak u Spuz na duzi period.
Bokser Janko

08. 01. 2018 - 12:26

Aaaaaaaa... potuđeni Crnogorac Amfilohije da uči srbe što im je činjet!? Inatna& Interesna (ne i Neznavena!) posrbica crnogorske provinijencije da srbima čini smjernice djelovanja... Da bude Riki veći katolik od Pape... Oooooo kukavno srpstvo utuljeno!? Ima li ko u toj njegovoj udruzi, importovanoj u CG na vrhovima bajonete, da se dozove pameti i proglasi ga za neračunljivog po pitanju svetosavlja i uopšte pravoslavnih kanona đe se veli da je svetovno i teološko podijeljeno i da se ne miješa jedno sa drugim!? Ili sam ja grdno pogriješio?
lutkarsko pozoriste

08. 01. 2018 - 09:28

Sve same marionete a nikom se ne dodvoravaju he he he .
Kojo

08. 01. 2018 - 10:41

Vučić je već počeo da pravi greške koje ga mogu koštati ubrzanog pada! Samo gledajte.
Rod najrođeniji

08. 01. 2018 - 09:34

Ovima iz Srbije može biti da ga ignorišu, no ne znam koji je jad naša ove naše na vlasti pa ga maze, paze, štite i čuvaju kao rod najrođeniji. Ne bi ga ovoliko pazili ni da im je stvorio državu, a ne što svim silama radi da je oburda.
74583

08. 01. 2018 - 09:56

Bravo za našeg Mitropolita!!!Zaboljela je istina malog diktatora Vučića,koji mora da sluša USA,isto kao i naš Mikaš.
Iz Beograda

08. 01. 2018 - 10:16

sigla poruka za Rista: dalje od srbije, rusi Crnu Goru!
Žika Guslar

08. 01. 2018 - 10:43

E ovo me jutros nasmijalo. :)
Pukovnik Risto

08. 01. 2018 - 12:35

Amfilohije svojim izjavama podiže sebi “repicu” potvrđujući tvrdu, šovinističku i retrogradnu politiku SPC. Sve to u cilju pokušaja stvaranja sofisticiranog mišljenja o svojoj “veličini i snazi” i “veličini i znacaju” SPC. Tih lažnih veličina treba da se boje uz pomoć stada, koje nije malo (u Srbiji),svi zvanicnici u Srbiji,a u Crnoj Gori podgrijava lažnu važnost i uticaj Bratiji i mrziteljima svega sto je crnogorsko. Netreba mu poklanjati pažnju, treba ga privesti plaćanju svih poreskih i drugih obaveza prema državi i na kraju SPC oduzeti svu državnu imovinu koju bespravno uzurpiraju u Crnoj Gori. Dalje treba ostaviti Srbiji da se obračuna sa pukovnikom ili bolje “uskladi” medjusobne odnose i djelovanja kaku unutra (Srbija) tako i vani (Crna Gora i dijaspora dje žive Crnogorci).
kako skot kaze

08. 01. 2018 - 13:32

Nije to samo Antilopije rekao ali njegove rijeci imaju malo vecu tezinu. Isto je po povratku iz Haga govorijo i njegov politicki tata vojvoda Fefelj mada se sad pricutao i ne kritikuje svog sina .
Bukovik

08. 01. 2018 - 23:50

Priča se da je pop Risto madjioničar, Zduvač, gatar u pasulj, plećku od ovce, da se Subotom pretvara u Miliroga, jaše na divljega prasca, bača svuda Sotonine čini, i jaše Petkom na konja Jednoroga preleće noću od Beograda do Kotora, madija po oblacima, izaziva orkane i sniježne oluje!!
Veliki Vrac Risto Moracki

09. 01. 2018 - 21:05

fljuce kletve ko jedna baterija haubica. Opasne su njegove madjije, o tome svjedoci Hrvstska, Bosna i Hercegovina i Kosovo.
Novi komentar