Rajaner

Poznati avio - prevoznik mijenja pravila, evo šta to znači za crnogorske putnike

Irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner pooštriće pravila za unos prtljaga u avion od 15. januara.
Objavljeno: 08. 01. 2018 - 12:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zbog sve većeg korišćenja unosa dva besplatna prtljaga u avion (mala torba i kabinski prtljag) koje prouzrokuje velika kašnjenja i odlaganja letova prije svega zbog malog broja slobodnog mjesta u putničkoj kabini, Rajaner će od 15. januara 2018. primjenjivati sljedeća pravila:

Putnicima sa "Priority" ukrcavanjem u avion (uključujući i Plus, Flexi Plus & Family Plus) biće omogućeno da u putničku kabini unesu dva prtljaga (malu torbu i kabinski prtljag). "Priority" ukrcavanje se može kupiti prilikom kupovine karte na sajtu Rajanera po cijeni od 5 eura ili naknadno po cijeni od 6 eura sve do jednog sata prije samog leta.

Putnici koji nemaju ovakav vid ukrcavanja u avion biće omogućeno da unesu malu torbu i svoj kabinski prtljag će morati da ostave prilikom izlaza iz gejta, a koji će besplatno biti odložen u prtljažnik aviona.

Rajaner je od 6. septembra prošle godine povećao nosivosti čekiranog prtljaga sa 15kg na 20kg. Za 20kg putnik može za čekirani prtljag platiti 25 eura.

Iz Rajanera poručuju da se nadaju da će na ovaj način motivisati one putnike koji nose sa sobom dva prtljaga u putničku kabinu, da veći prtljag čekiraju i samim ti da se izbegnu nepotrebne gužve odnosno kašnjenja ili odlaganja samog leta.

Komentari: 1

zelenas

08. 01. 2018 - 18:00

A to je i dosad vazilo
Novi komentar