Ivanić ocijenio

Cijela BiH bi poslije izbora mogla postati Mostar

Srpski član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, ponovo je upozorio da BiH, zbog nepostojanja dogovora Bošnjaka i Hrvata u vezi sa Izbornim zakonom, ulazi u krizu, koja bi mogla dovesti do toga da, poslije izbora, "cijela BiH postane Mostar".
Objavljeno: 08. 01. 2018 - 22:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mladen Ivanić je podsjetio da je još prije šest mjeseci upozoravao da je Izborni zakon BiH najveći problem koji će optereti BiH, ali da to niko nije ozbiljno shvatao.

"Vjerujem da će to pitanje opterećivati i cijelu ovu godinu. Mislim da su male šanse da se postigne neka vrsta dogovora, jer je značajno različit pogled na sadržaj i ne vjerujem da može doći do određenog približavanja u vezi s ovim pitanjem", rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci.

Ivanić je istakao da smatra da bi bilo dobro da predstvanici SDA i HDZ "pošteno i otvoreno razgovaraju i pokušaju da postignu dogovor, jer to neće riješiti ni hrvatski, ni turski predsatvnici", prenijela je Fena.

"Nažalost, zbog nedostatka komunikacije, nijesam optimista da će se to dogoditi i bojim se da BiH polako, ali sigurno ulazi u ozbiljnu političku krizu, koja može dovesti do toga da, poslije izbora, cijela BiH postane Mostar", zaključio je Ivanić.

Komentari: 0

Novi komentar