Bogdanović počeo obilaske institucija kulture

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović, posjetio je danas Centar savremene umjetnosti Crne Gore u Podgorici i razgovarao sa direktorom Nenadom Šoškićem.
Objavljeno: 09. 01. 2018 - 13:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bogdanović je istakao da planira da sa početkom mandata posjeti sve institucije kulture, kako bi se što detaljnije upoznali sa njihovim radom. “Naš cilj je da zajedno sa  rukovodstvom ustanova planiramo aktivnosti na daljem unapređenju i jačanju ustanova, kako kadrovski, tako i programski”, istakao je ministar Bogdanović.

Šoškić je upoznao Ministra sa svim važnijim aktivnostima Centra, koji je, kako je istakao, do sada bio organizator velikog broja izložbi značajnih umjetnika iz Crne Gore, regiona i svijeta.

Na sastanku je bilo riječi o osnivanju Muzeja savremene umjetnosti, čime bi se stvorili uslovi za adekvatnu valorizaciju potencijala savremene umjetnosti Crne Gore. Ministar Bogdanović je naveo da je osnivanje ove važne institucije predviđeno Programom razvoja kulture 2016-2020, i biće u prioritetima rada Ministarstva u narednom periodu. Kako je dogovoreno, već narednih dana ćemo  organizovati sastanke sa predstavnicima Univerziteta Crne Gore i gradonačelnikom Glavnog grada, kako bismo definisali lokaciju i raspisali konkurs za izradu projektne dokumentacije.

Bogdanović i  Šoškić razgovarali su i o uspješnom predstavljanju Crne Gore na Bijenalu savremene umjetnosti u Veneciji 2017. godine i istakli da je izuzetno važno na vrijeme otpočeti sve pripremne aktivnosti, kako bi naredno predstavljanje crnogorske umjetnosti 2019. godine bilo još uspješnije i reprezentativnije.

Komentari: 3

Marko

09. 01. 2018 - 15:01

Dakle, o ovome se pricalo i kad je Soskic dosao za direktora i posle toliko godina opet ista prica! A sto se tice Venecije mogu da pricaju samo o tome koliko nije bilo uspjesnoa ta izlozba! A ako jeste neka daju dokaze za to! Stalno prica bez pokrica, kako da napredijumo ako ne priznamo za pocetak sami sebi da nije bilo dobro! Nije bilo dobro, vi niste u stanju i nemate kapacitet da organizujete i realizujete izlozbu na tom nivou!
What?

09. 01. 2018 - 15:06

Neka pricaju o tome kako Soskic koristi poziciju direktor za svoju licnu promociju u inostransvu! Dvodi ljude tu da izlazu i onda on kao direktor izlaze kod njih! O cemu se radi? Zasto to nije tema!?
Matija

09. 01. 2018 - 16:32

I kad ih dovodi i kad on ide kod njih to sve placa drzava nasa mala!
Novi komentar