Jauković i Kaluđerović najbolji u 2017. godini

Lijevi bek Budućnosti i reprezentacije Crne Gore, Đurđina Jauković i Draško Kaluđerović iz Lovćena najbolji su rukometaši u Crnoj Gori u 2017. godini, saopšteno je iz Rukometnog saveza.
Objavljeno: 09. 01. 2018 - 14:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jauković je isto priznanje dobila i 2016. godine.

"Hvala svima, prije svega trenerima i saigračicama jer da nije bilo njih ne bi bilo ni nagrade. Posebno mi je zadovoljstvo što što sam drugu godinu uzastopno proglašena za najbolju seniorku. Nagrada će mi biti podstrek da nastavim sa još jačim radom. Nadam se još većim uspjesima u 20118. godini", kazala je Jauković.

Kaluđerović je istakao da mu priznanje za najboljeg rukometaša u Crnoj Gori mnogo znači, navodeći da je došlo poslije napornog perioda u kojem je sa Lovćen ostvario izuzetne rezultate.

"Od januara prošle godine iz drugog dijela tabele osvojili smo Kup Crne Gore i ugrozili prvo mjesto u šampionatu. Nastavili smo još jače i apsolutni smo jesenji šampioni. Nagrada će me podstaći da radim još bolje, a vjerujem da će kao kruna toga uslijediti poziv u reprezentaciju. To bi mi je još neostvarena želja", kazao je Kaluđerović.

On je istakao da mu je cilj da u 2018. godini Lovćen na Cetinje vrati duplu krunu i zasluži poziv u reprezentaciju.

Najbolja crnogorskoga rukometašica u inostranstvu je Jovanka Radičević iz Vardara, a najbolji rukometaš Vuko Borozan.

Nagradu je umjesto Radičević primio njen otac, dok će priznanje Borozanu, kako je saopšteno, biti uručeno naknadno.

Nagrada za najbolju mladu rukometašicu pripala je Nadi Ćorović (Levalea 2010), dok je najbolji mladi rukometaš Aleksandar Bakić (Komovi).

Specijalno priznanje za humani gest dobio je crnogorski internacionalac u mađarskom Eger Esterhaziju, Igor Radojević, koji je sredinom decembra spasio čovjeka od davljenja u jezeru.

Radojević je u Egeru izvukao čovjeka iz hladnog jezera, u koje je upao dok je hranio patke sa dječakom.

Predsjednik Rukometnog saveza, Zoran Radojičić kazao je da se nada da je ta asocijacia na najbolji način opravdala sve ono što se od nje očekivalo.

"Nadam se da ćemo jubilej, 60 godina Saveza, proslaviti sa većim rezultatima u odnosu na prethodnu godinu. Cilj saveza je da ženska reprezentacija na Evropskom prvenstvu iskoristi prvu meč loptu i plasira se na Igre u Tokiju. Prvih mjesci naredne godine to očekuje i muškarce", rekao je Radojičić.

Komentari: 0

Novi komentar