Evropsko prvenstvo u rukometu

Crna Gora neće igrati u Zagrebu?

Odigravanje utakmica Evropskog prvenstva u Zagrebu pod znakom pitanja je samo tri dana prije početka šampionata, pošto se Ingra, koja je gradila „Arenu“, sprema da zatvori vrata te dvorane, prenose hrvatski mediji.
Objavljeno: 09. 01. 2018 - 19:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Razlog za takve prijetnje što Zagrebački holding nije plaćao zakup hale. Iz Ingre tvrde da Zagreb već mjesecima odugovlači sa isplatom dugovanja, kao i da postoji dug od milion i 400 hiljada kuna, što je oko 190 hiljada eura, nastao posluhe Svjetskog prvenstva 2009. godine koji nikada nije plaćen, prenosi N1.

Prema ugovoru, prijestonica Zagreba i Vlada Hrvatske je trebalo da preko Holdinga plaćaju zakup, ali firma koja je gradila „Arenu“ tvrdi da taj dogovor nije ispoštovan.

U prijestonici Hrvatske smještena je grupa C u kojoj se nalaze Crna Gora, Makedonija, Slovenija i Njemačka, a u njoj će biti odigrana i sama završnica šampionata.

Za sada nema informacija šta će se desiti ukoliko zaista utakmice ne budu mogle da budu igrane u „Areni“. Kompletan donji sektor najveće dvorane u Zagrebu je rasprodat, a najveći broj navijača očekuje se iz Slovenije.

Evropsko prvenstvo na programu je od 12. do 28. januara.

Komentari: 0

Novi komentar