Uspješno zaključena sezona

Stara Varoš - Volcano: 62 medalje i četiri pehara u 2017.

U 2017. godini, od januara do decembra, članovi džudo kluba Stara Varoš - Volcano, Podgorica, osvojili su 62 medalje (15 zlatnih, 26 srebrnih i 21 bronzanih) kao i 4 pehara za individualni nastup boraca.
Objavljeno: 09. 01. 2018 - 21:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

U 2017. godini nastupili su na 18 takmicenja po Crnoj Gori i regionu - 11 medjunarodnih turnira (Spinel kup Kotor, Trofej Podgorice, Humanitarni kup Sveti Nikola, Turnir M.Stanković, Akademik Open, Borsa Open Mostar, Trofej Nikšića, Mioki Open Skoplje, Dr. Simanić Podgorica, Kup oslobođenja Podgorice itd) a imali su plasirane takmicare na dva balkanska sampionata kao i na 7 drzavnih prvenstava (od seniora do poletaraca).

U ovom dijelu sezone stariji od dva trenera, Mladen Jokmanović, položio za visoko majstorsko zvanje: crni pojas 4. DAN (YODAN) što je veoma značajno za džudo klub Stara Varoš- Volcano.

Takođe, trener Mladen je bio jedan od instruktora koji su na hospitovanju obucavali kandidate koji su polagali za zvanje 1. DAN a polozio je i za sudiju tako da su u 2017. po prvi put nakon 2010. godine (kada su treneri Mladen i Marko Jokmanović bili sudije) imali predstavnika među sudijama.

Redovni osvajači medalja u 2017. godini takođe su bile djevojcice: Branka Mujović, Ana Popović, Isabella Pobrić, Gabriela Pobrić, Marija Zizic; kao i dječaci: Nemanja Aleksić, Stanko Mujović, Damjan Mitrović, Marko Damjanović, Lazar Magovčević, Marko Žižic, Vasilije Šoć, Marijo i Pavle Vukčević, Igor Vujacic, Ivan Damjanovic, Balsa Skrkic, Matija Pajovic, Veljko i Bogdan Mujović i drugi. 

Ju jitsu klub Stara Varoš u 2017. godini odradio je dva ekstremno kvalitetna klupska takmičenja povodom Dana nezavisnosti Crne Gore i povodom oslobođenja Podgorice, koja su pokazala visok nivo naših boraca u fighting i ne waza disciplini (JJIF).

Ju jitsu klub Stara Varos (klub koji je iznjedrio muške i ženske prvake svijeta i Evrope, kao i 3 zvanicka svjetska i 4 evropska rezultata u Fighting i Ne waza sistemu), kao jedan od najtrofejnijih crnogoskih klubova na evropskom i svjetskom nivou i okosnica reprezentacije Crne Gore bio primoran da donese odluku, da u protekle dvije takmičarske sezone i do daljnjeg, ne učestvuje u aktivnostima JJSCG, kao znak nezadovoljstva i protesta uslijed krajnje nekorektnog odnosa i diskriminacije Ju jitsu saveza prema JJK Stara Varoš, njegovim članovima i reprezentativcima i trenerima koji su Crnoj Gori donijeli brojne svjetske i evropske medalje.

Komentari: 0

Novi komentar