Cetinje ni 45 dana nakon izbora nije dobilo gradonačelnika i predsjednika SO

Još nije poznato ko će zamijeniti Bogdanovića

Još uvijek se ne zna kada će se nastaviti konstitutivna sjednica Skupštine prijestonice, a još manje je poznato ko će biti novi gradonačelnik Cetinja, a ko će biti predsjednik lokalnog parlamenta. 
Objavljeno: 10. 01. 2018 - 06:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izvjesno je da je sporazum o formiranju vlasti u prijestonici između Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata postignut krajem prošle godine i da se čekaju potpisi obje strane na tom dokumentu. Kada će to biti, nema zvaničnih informacija.

Podsjetimo, nekoliko dana prije isteka prošle godine održana je konstitutivna sjednica Skupštine prijestonice na kojoj su verifikovani mandati odbornicima u parlamentu, nakon čega je predsjedavajući, najstariji odbornik dr Mića Perazić prekinuo sjednicu.

Danima se u prijestonici spekulisalo ko bi mogao biti gradonačelnik Cetinja, nakon što je Aleksandar Bogdanović imenovan za ministra kulture. Pominjan je Aleksandar Kašćelan, pa Oskar Huter, a zatim su u ,,čaršijskim pričama“ kao najozbiljniji kandidati pominjani Borislav Prlja i Borislav Pravilović. Bilo je i onih koji su na mjestu gradonačelnika vidjeli Anu Nikolić, ali takvo nešto je manje vjerovatno, jer je jedan od zahtjeva Socijaldemokrata da Bogdanović i njegovi najbliži saradnici ne budu više na vodećim mjestima.

Nova radna sedmica u 2018. godini donijela je i dva nova imena sa kojima se licitira za mjesto prvog čovjeka prijestonice– to su Miloš Ražnatović, direktor Vodovoda, i Sreten Mrvaljević, direktor JU Odmaralište „Lovćen –Bečići“. Međutim, posljednjih dana sve češće se čuje da će „novi gradonačelnik biti iznenađenje za sve“.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 2

Po Cetinjski

10. 01. 2018 - 09:04

Nova radna sedmica donijela je tri, a ne dva nova imena. Kao najozbiljniji kandidat, pored Ražnatovića i Mrvaljevića, sada se pominje Duško - Dule Arsović.
Anoniman

10. 01. 2018 - 17:18

Srijeda vece donosi i novo ime, iznenadjenje! Novi gradonacelnik Cetinja, ce biti izabran na novim izborima
Novi komentar