Danilo Popović pregovara o novom projektu

Traže pare za eko naselje u Bandićima

U Bandićima, naselju između Podgorice i Danilovgrada, gradiće se projekat Eko siti, naselje koje će imati oko 1.400 stambenih jedinica i 7.000 stanovnika, najavio je za Pobjedu direktor Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju Danilo Popović. Vrijednost ovog projekta je, kako je dodao, 50 miliona eura. 
Objavljeno: 10. 01. 2018 - 06:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Eko naselje ovakve vrste bi bilo prvo na Balkanu.

- Od polovine prošle godine pregovaramo sa pet arapskih i izraelskih investicionih fondova, jer je tek početkom 2017. usvojen prostorni plan. Ovi fondovi su slična naselja radili po Španiji, Engleskoj, Novom Zelandu Australiji i oni bi vidjeli koji je dio njihove zarade, posebno u tržišnim centrima, hotelima, ambulantama, školi – kaže Popović i objašnjava da se radi o fondovima koji ne ulažu ispod 150 miliona, a ovaj projekat im se dopada zbog geografskog položaja, jer je 75 km od zimskog centra Žabljaka, 80 km od mora, 14 km od aerodroma, a planirana je izgradnja bulevara sa četiri trake od Danilovgrada do Podgorice.

Naveo je da su zainteresovani i penzioni fondovi iz Londona, Pariza, Rima da kupe stanove za svoje korisnike.

 - Idejni projekat su nam radili Španci 2009. godine, ali je tada na tom prostoru bila predviđena zelena površina. Pokrenuli smo zahtjev za moguću izgradnju naselja za potrebe zaposlenih u Danilovgradu, Nikšiću i Podgorici, gdje bi se otpadne vode prerađivale, a vjetrenjače koristile za proizvodnju struje- kazao je Popović i dodao da su za ovo naselje zainteresovani i ambasadori koji u Crnoj Gori nijesu riješili stambeno pitanje kroz svoje rezidencije, već iznajmljuju stanove.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 4

R

10. 01. 2018 - 08:50

Nama će hvalit stanovništva za to naselje. I što će taj narod da radi u Bandiće neznam.
Opet traži pare!

10. 01. 2018 - 11:30

Sad je direktor fonda, 30 godina ga je DPS čuvao na čelu glavnog-vladinog "sindikata". Na početku njegovog mandata prosječna plata je bila oko 1000 eura/maraka, a kad mu je dosadilo te je otišao, evo u opet neki fond, polovina zaposlenih je primala ispod 250 eura. Ovakav primjer ne da nije zabilježen u Africi, nego nije nigdje na planeti Zemlji, bar ne do sada.
Mišo

10. 01. 2018 - 11:31

Jedan od onih za koje važi - gdje je on tu su i pare /mufte/ i to velike naravno.
Marija

10. 01. 2018 - 23:47

Lupa gluposti
Novi komentar