Intenzivirani radovi na svim objektima prioritetne dionice autoputa

Svih 16 tunela probiće do ljeta

Kvalitet radova na autoputu je zaista dobar i u skladu sa ugovorom, kao i dinamika izvođenja radova, izjavio je direktor Monteputa Jonuz Mujević, koji očekuje da će prioritetna dionica biti završena u roku. U kineskoj kompaniji CRBC, glavnom izvođaču radova, planiraju ove godine proboj svih tunela, završetak dijela mostova i većine nasipa i usjeka na prioritetnoj dionici.
Objavljeno: 10. 01. 2018 - 07:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

U okviru Monteputa formirana je posebna poslovna jedinica za upavljanje izgradnjom prioritetne dionice autoputa Smokovac – Uvač - Mateševo.

- Kvalitetu radova doprinosi prije svih izvođač i kvalitetan nadzor nad izvođenjem radova. Domaće kompanije u potpunosti izvode ugovorene radove u skladu sa ugovorom i na visokom nivou – rekao je Mujević Pobjedi i podvukao da su svi radovi planirani za prošlu godinu uspješno privedeni kraju. Dodao je da sve radove prati i planirano povlačenje i trošenje sredstava.

Saradnja

- Dosadašnja saradnja Monteputa i glavnog izvodača radova, kineske kompanije CRBC je korektna, u okviru ugovorom definisanih odnosa. Saradnja je dobra i sa ostalim učesnicima na izvođenju radova i vršenju nadzora. Posebnih nerješivih problema nemamo- rekao je Mujević i dodao da, kao na svakom gradilištu, ima određenih problema, koji se rješavaju na dnevnoj komunikaciji.

- Prema dinamici do sada izvedenih radova, a naročito lanjskih, možemo zaključiti da se izvođač kreće u okviru ugovorenih rokova, što nam daje za pravo da očekujemo završetak svih radova u predviđenom roku - zaključio je Mujević.

Dinamika

IZ CRBC su Pobjedi kazali da je iskop svih 16 tunela u završnoj fazi.

- Kod Vjeternika, koji je najduži tunel sa cijevima od tri i 2,8 hiljada metara, ostalo je da se probije još 800 metara, što očekujemo do kraja aprila. U prvoj polovini 2018. godine očekuje nas i završetak proboja na ostalim tunelima – kazali su CRBC-a i dodali da se uporedo izvode radovi na unutrašnjim oblogama u tunelima, dok su na mostu Moračica svi stubovi završeni u najavljenim rokovima.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 1

MOST NA DRINI

10. 01. 2018 - 11:38

Što si više extremni više se i probijaš na funkciji i bolje se i tuneli probijaju ,Dok ovo čitam dobijam kožu najezene PATKE i oostaje mi jasnijr sve o IVU ANDRICU i njegovoj pozbatoj rećenici ,, ,,DOĆI ĆE VRIJEME" ...... ...... ...... .... .
Novi komentar