FK Budućnost

Vermezović: Budućnost ima kvalitet za partije na višem nivou

Budućnost ima kvalitet da pruža partije na vrhunskom nivou, kazao je novi šef stručnog štaba fudbalera Budućnosti, Vladimir Vermezović.
Objavljeno: 10. 01. 2018 - 13:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Branilac trofeja zvanično je danas počeo pripreme za proljećni dio šampionata. Vermezović je kazao da je za Budućnost, koju pamti iz bivše SFR Jugoslavije, malo tri trofeja za 11 godina.

On je tim preuzeo krajem decembra od Dragana Kažića, koji je 27. novembra, tri kola prije kraja jesenjeg dijela sezone, dobio otkaz. Ekipu je u finišu prvog dijela vodio trener mlađih kategorija Dejan Jelenić, u tandemu sa Božom Vukovićem.

Saopšteno je da će ekipa u proljećnom dijelu šampionata biti oslabljena odlskom Alena Melunovića u kineski šiđiazuang, a izvjesno je da ugovor neće produžiti ni Janko Simović. Dres podgoričkog tima neće nositi ni Marko Vukčević, sa kojiim je sporazumno raskinut ugovor.

Prvo pojačanje Budućnosti je nekadašnji reprezentativac Petar Grbić, a u toku su pregovori i sa Simonom Vukčevićem. Vermezović je kazao da ga je izenadila energija mladih ljudi sa kojima će sarađivati.

"To mi, uz priče o kvaliteteu igračkog kadra Buudućnosti, daje za pravo da se nadam da se Budućnost u skorije vrijeme može podići na viši nivo u svim segmentima. Za Budućnost, koju pamtim iz bivše SFRJ, milsim da je malo tri trofeja za 11 godina", rekao je Vermezović na konferenciji za novinare.

On se nada da energija i kvalitet igrača mogu biti dobra osnova da Budućnost svake godine osvaja namanje po trofej.

"Gledao sam snimke utakmica koje sam dobio iz kluba i dobro sam upoznat sa te strane. Jedno je slika na ekranu, a drugo rad i priča sa momcima. Nadam se da ću veoma brzo moći da saopštim konkretnije što se tiče individualnih kvalieta igrača. Budućnost ima kvaitet da pruža igre na visokom nivou, dokaz za to su i dvije utakmice sa Partizanom", kazao je Vermezović.

vermezovic2

On je, komentarišući mogućnost dolaska Simona Vukčevića, kazao da je nekadašnji reprezentativac raspoložen i da je razgovarao sa čelnicima kluba.

"Vjerujem da bi, ukoliko se poklope želje i mogućnosti kluba, komletan crnogorski fudbal mogao da profitira povratkom Vukčevića. Iskusan je igrač i vjerujem da bi mogao mnogo da pomogne mlađim igračima, savjetom i odnosnom prema obavezama", rekao je Vermezović.

On je kazao da je svaki dobar igrač dobrodošao u Budućnost.

"Nadam se da ćemo do kraja prelaznog roka sastaviti ekipu i napraviti bar približno ono što je potrebno Budućnosti. Imamo još dosta prostora za rad i pripremu za proljećnu sezonu i za ono što nas očekuje u Evropi tokom ljeta", kazao je Vermezović.

On je istakao da je oslanjanje na mlađe igrače budućnost fudbala u regionu.

Sportski direktor Risto Lakić potvrdio je odlazak Melunovića, navodeći da je uspješno prošao probu i potpisao ugovor.

"Simović ima ugovor do 15. januara i trebao je da se pojavi na prozivci. Ima još nekoliko razgovora i kontakata vezano za neke naše igrače. U slučaju njihovog odlaska naćićemo adekvatne rješenja na tim pozicijama, ukoliko ne budemo imali zamjene u postjećem igračkom kadru", rekao je Lakić.

On je najavo da će Budućnost do odlaska na pripreme u Antaliju odigrati dvije utakmice, 24. januara sa Iskrom i tri dana kasnije sa Rudarom.

"U Antaliji dogovorene su četiri utakmice, sa ruskim ekipama Rostov i Amkar, slovačkim prvoligašem i Sarajevom", kazao je Lakić.

Foto: Vedran Ilić

Komentari: 1

Aplauz

10. 01. 2018 - 18:15

Znali smo mi to i bez tebe !
Novi komentar