Ocjena

DPS Kotor: Jokić šest mjeseci sakriva istinu od tužilaštva i građana

Šest mjeseci nakon poketanja postupka Tužilaštva o slučaju državljanstva Vladimira Jokića, građani Kotora nemaju odgovor da li su i zašto na izborima glasali za stranca, odnosno osobu koja je tada bila srpski državljanin, ocijenjeno je iz DPS-a. 
Objavljeno: 10. 01. 2018 - 14:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Iz medija smo saznali da je Tužilaštvo utvrdilo, nakon izviđaja i provjera, da su članovi DPS-a koje su Demokrate targetirale kao "strance" - crnogorski državljani! Tako se i ovaj pokušaj Bečićeve družine da sebi stvaraju alibi i lažno optužuju, pokazao kao neuspješan", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DPS-a iz Kotora.

Podsjećaju da su se u medijima još ljetos pojavili dokazi u vidu izvoda iz knjige državljana izdatih na dan 12.05. i 06.07.2017. godine iz kojih se nedvosmisleno vidi da Jokić ima državljanstvo Srbije i da ga je na osnovu svog zahtjeva iz 2011. stekao 2013. godine.

"Na osnovu ove činjenice Vladimir Jokić nije mogao biti kandidat na listi Demokrata na izborima u Kotoru, kao ni na listi za parlamentarne izbore. Pored Jokića još niz javnih funkcionera stranke Alekse Bečića je imalo srpsko državljanstvo i panično su pokušali od pokretanja " afere državljanstvo" da ga se oslobode. Ako su članovi DPS-a pred Tužilaštvom, u kratkom roku, pokazali da su državljani Crne Gore, čudi nas da je toliko komplikovano Vladimiru Jokiću da pred istim organom odgovori na pitanje da li je na dan izbora za odbornika, bio srpski državljanin", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari: 7

koyot

10. 01. 2018 - 14:48

Zasto ne prizna gradjanima da ih je prevario, bilo bi postenije. Sramota.
Zarija

10. 01. 2018 - 14:49

Krije nece ziv da prizna da li je imao za vrijeme izbora drzavljanstvo Srbije, mada nama je sve jasno cim cuti toliko dugo zna se da ga je imao!
Oliver

10. 01. 2018 - 14:51

Ovo su se dogovorili da Jokic cuti i ne prica nista i da ga nema u javnosti kako bi tako pokusali da se zaboravi ali ne moze to tako, nego kad oni mogu da napadaju bez osnova e onda moramo da vidimo i ovo da sve na cistas izadje da se ne igraju sa nama gradjanima!
Sorela

10. 01. 2018 - 14:52

Ne znam zaista kako je mogao da pomisli da ce mu prica o drzavljanstvu proci ??
Zlatica

10. 01. 2018 - 14:54

Jokicu budi covjek bar jednom pa priznaj da si prevario gradjane Kotora.. Propali ti poslovi po Srbiji, pa krenuo da haras Crnom Gorom.. e, nece moci !
Tesla

10. 01. 2018 - 16:16

Mislim da Jokicu sada nije do drzavljanstva.Tu se javlja veci problem: kao prvo je Becic uhvacen u laz i to sa namjerom da slaze a drugo kako je moguce da se za tako kratko vrijeme promijeni drzavljanstvo. Ovo je vise i pitanje za Srbiju koliko i Crnu Goru.
DrPiSveto..molim lepo....

12. 01. 2018 - 20:25

...što ne pitate Osnovno Državno Tužilaštvo u Kotoru gradu od starina...-koje državljanstvo posjeduje prešednik općine Kotor šjor Jokić...? Nota bene poslije njihovih "uviđajnih izviđanja"...e bo?
Novi komentar