SRBIJA

Ružić: Sinod SPC da sankcioniše Amfilohija

 Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) trebalo bi da izrekne sankcije mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju i za to je krajnje vrijeme, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić.
Objavljeno: 10. 01. 2018 - 15:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je za RTS kazao da je Amfilohije izjavom da politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića vodi izdaji Kosova i Srbije, pokazao neodgovoran odnos prema "državnom interesu".

Prema riječima Ružića, dovoljno je ono što je patrijarh Irinej rekao o ulozi Vučića u borbi za "naše nacionalne interese".

"Ako postoje sankcije na Sinodu SPC, mislim da je došlo krajnje vrijeme da Amfilohije bude sankcionisan", rekao je Ružić.

Komentari: 4

MNE

10. 01. 2018 - 17:14

Lako je ovome da drži pridike što treba uraditi raspopu brdskobrzinskom. On ne zna kako ga je nama kad ovo zlo komanduje Državom. Samo mi znamo, kukala nam majka!
Napad jurislije i jurislijki

10. 01. 2018 - 19:00

Napadaju oni Amfija Brdsko Brzinskog u ljudskim talasima kao nekad Iranci Iracane! Ali dzaba, stoji pukovnik Risto kao stijena moracka. I pored tog zestokog koordiniranog napada, vecina u Srbiji podrzava Rista! Samo pokazuje kakve je stanje u Srbiji. Srbska posla! P.S. Ni Irinej mu nista ne smije teze reci jer ce Amfi napraviti dzumbus.
Zoran beograd

10. 01. 2018 - 19:42

Kakva je razlika između tvog dacica i amfija isti su.
Мирослав Ђукић

16. 01. 2018 - 14:03

Мени су исти и Ђукановић и Бечић и Кривокапић и Абазовић. Нека ми неко објасни у чему је разлика? Обрни-окрени - исти!
Novi komentar