Apel za odbranu Kosova i Metohije

Aleksić potpisao, Mandić i Knežević ne bi protiv Vučića

Predsjednik Političkog savjeta Nove srpske demokratije i poslanik Demokratskog fronta Budimir Aleksić prvi je potpisnik ,,Apela za odbranu Kosova i Metohije“, saznaje Pobjeda. Za razliku od Aleksića, njegov stranački šef Andrija Mandić, kao i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, nijesu potpisali dokument, koji suštinski optužuje srpskog predsjednika Aleksandra Vučića za izdaju Kosova.
Objavljeno: 11. 01. 2018 - 07:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Aleksić u kratkoj izjavi za Pobjedu nije želio da govori o razlozima zbog kojih je potpisao apel koji je sačinila Demokratska stranka Srbije, bivša stranka nekadašnjeg predsjednika SRJ i premijera Srbije Vojislava Koštunice. - Ne želim da vašem listu govorim o našim problemima - rekao je kratko Aleksić za Pobjedu.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević, kao ni Aleksić nije želio da komentariše apel, kao ni razloge zbog kojih nije potpisao taj dokument.

- Nemam komentar - rekao je Knežević kratko Pobjedi. Nakon Aleksića, kao drugi potpisnik tog dokumenta naveden je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Mitropolitov potpis, kao i njegove direktne optužbe na račun Vučića, izazvale su medijski rat vrha srpske države i SPC u Crnoj Gori.

Amfilohije je optužio Vučića da će ,,izdati Kosovo“, dok su mu saradnici srpskog premijera odgovorili da se miješa u politiku i da je ,,političar koji se bavi vradžbinama“. Osim Aleksića, od ličnosti bliskih Demokratskom frontu apel je potpisao i Vladimir Božović, predsjednik Matice srpske u Crnoj Gori, književnik Novica Đurić, kao i vlasnik portala IN4S Gojko Raičević. Aleksić, Božović, Đurić i Raičević se nalaze na spisku osnivača Srpske kuće, institucije srpskog naroda čije osnivanje je stoprocentno finansirala Vlada Srbije u iznosu od 3,3 miliona eura.

Potpisnici Matija Bećković, Petar Božović, Joanikije, Budimir Dubak, Dragan Maršićanin…

Dokument je, kako izvještavaju srpski mediji, do sada potpisalo 178 srpskih intelektualaca, a među potpisnicima su, osim Amfilohija i Aleksića, i episkop Joanikije, kao i bivši ministar kulture u Vladi Crne Gore Budimir Dubak. Apel su potpisali i srpski akademik Matija Bećković, kao i glumac Petar Božović.

Dokument o kome se vode polemike u srpskoj i regionalnoj javnosti potpisali su i reditelj Predrag Antonijević, akademik Aleksa Buha, episkop kumanovski Joakim, episkop slavonski Jovan, episkop šabački Lavrentije, episkop zapadnoamerički Maksim, episkop novogračaničko-srednjezapadnoamerički Longin kao i Dragan Maršićanin, bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije. 

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 15

Crmničanin...

11. 01. 2018 - 06:54

...AXAXAXA... Što mi dođe jutros da se ismijem dobro.... (fala vi na slici) Ovi prvi gleda đe mu nos gađe, a ovi drugi, ka put u daljinu neđe...ka zamišljen nešto... Ih, što bi čoek reka: Pamet živa...!
@

11. 01. 2018 - 13:13

Izdaja je cetnicuma urodjena i evo sad izdaju Rista i Kosovo a sjutra ce i Vucica i to je potpuno normalno za njih tako da se ne treba opterecivati sa tim.Cudan je to soj ljudi.
DF uspavanka

11. 01. 2018 - 17:27

Manekeni za jad...
golden gate

11. 01. 2018 - 07:02

BAS NEKOGA BRIGA ZA NJIHOVE POTPISE!
Vasojevic

11. 01. 2018 - 07:07

Ne znam zasto bi ova tema uopste interesovala Crnogorce- Dukljane? Bave se ovom temom evo 3 dana bespotrebno???Pitanje Kosova nije stvar Crnogoraca, jer ste ga priznali Crnogroci i time stavli tacku na to pitanje. To sta rade Srbi izmejdu sebe ne treba da vas zanima ,isto ko lanjski snijeg.Medjutim, iz nekog razloga vas to zanima???
danilo s.

11. 01. 2018 - 07:45

Iz razloga sto vase (veljesrpske ) probleme uvijek placaju drugi.
Katunjanin

11. 01. 2018 - 07:54

Pa i ne zanima, ma neznam sto vas zanima. Metohija je bila nasa , ada coce srpskoga kralja Nikole i srpske Crne Gore, ali su se Srbijanci odavno potrudili da joj i ime izbrisu da mi sto ne potrazujemo, da je sve njihovo. I sto se vi cesete, to im se udvarate nebi li ve oomilovi po glavi ka dobre Srbe? Xaxaxa, sto rece jedan Srbijanac briga njih za vas i vase Srpstvo ako nam ne donosi izlaz na more. A briga i Pipuna i Mandica za Kosovo no im trebe za sopstvene interese. No ajde guslajte vi, guslajte.
Uzaludno al zabavno gicanje

11. 01. 2018 - 09:03

Samo se vi gicajte i ovaj ce vam "apel" uspjeti kao i svi do sada. Da imate ista u glavi prihvatili bi da Kosovo nije vase i da ga jedino mozete dobiti na bojnom polju. A za to nemate ni morala ni snage.
Vasojevic Crnogorac

11. 01. 2018 - 09:14

Obrazati jesil bio kad na Kosovo .
Slobodasn Gluščević

11. 01. 2018 - 08:37

Gospode kakvi likovi na slici
Deliverance

11. 01. 2018 - 09:05

Ovaj Pipun kao da je iz onoga americkog filma Deliverance. Nevjerovatna slicnost.
Oрион

11. 01. 2018 - 08:46

E, као што ниједноме нормалном Србијанцу не пада на памет да издваја из Србије - Тимочку Крајину, Мачву, Неготинску Крајину или Врањански округ...тако нити једноме нормалном становнику Црне Горе (да употребим тај израз) не пада на памет одвајање Боке, Лимске долине, Пљеваља . Осим душевним болесницима. А, комунисти и Ђилас су криви што остадосмо без наше Метохије 1946Г. Неправда је било поклањати је Србији.Сада би била у саставу Црне Горе, а не Косовас Репубљик
opet

11. 01. 2018 - 09:44

nijesi popio tablete jutros!
Kosovo je NEZAVISNA drzava!

11. 01. 2018 - 08:59

Ovi ljudi su ili ludi ili uzasno glupi jer nece da shvate da je jedini nacin da "povrate" Kosovo da vojnicki poraze Albance, a to nema sanse da im uspije jer je Srbima (ne ovoj "eliti") dosta krvarenja i pogibije. Kosovo je Bye Bye od potpisivanja KAPITULACIJE(zovimo je sto je to stvarno bilo) u Kumanovu. Samo se vi gicajte.
elektrodepes

11. 01. 2018 - 09:27

milo i risto amfi, opet im postavili rebus za dajke prvake, molim vas hitno javite oce li medo, medovica,radule, brankica radulova i koca potpisati
Novi komentar