Mladost upalila motore

"Romantičari" se nadaju uspješnom proljeću

Mladost je upalila motore tako što je trener Vesko Stešević obavio prozivku na Starom aerodromu. 
Objavljeno: 11. 01. 2018 - 09:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

To će biti baza “romantičara do 30. januara, a onda će se preseliti u Antaliju na dvonedjeljne pripreme (30. januar – 13. februar), pa će se opet vratiti u Podgoricu kako bi dočekali početak proljeća i 20. februar kada dočekuju Dečić.

“Crveni” će tokom priprema odigrati osam utakmica (četiri u Crnoj Gori, četiri u Antaliji), a Stešević je napravio takav plan da će svaki igrač odigrati šest utakmica…

“Cilj je da izvučemo maksimum, a šta je to maksimum pokazaće grupa igrača”, rekao je 52-godišnji trener, koji je preuzeo “romantičare u smiraj turbulente jeseni i donekle spasio polusezonu plasmanom u polufinale Kupa…

“Nadamo se najboljem, ali probaćemo na bilo koji način da ostvarimo poziciju koja nas vodi u Evropu, nadovezao se Stešević svjestan da prva tri tima i osvajač Kupa (ili prva četiri ukoliko je osvajač Kupa neko od prve tri ekipe) obezbjeđuju mjesto u kvalifikacijama za evro takmičenja.

Mladost se na kraju jeseni odrekla štopera Nikole Vukčevića, lijevog beka Vuka Martinovića, univerzalca Milana Đurišića, veziste Andrije Vukčevića i napadača Ivana Kneževića, talentovani ofanzivac Ognjen Stijepović je pojačao Sampdoriju, dok je Marko Burzanović na izlaznim vratima.

“Desile su se promjene koje mogu drastično se odraze, ukoliko ne dođe do nekih korekcija. U svakom slučaju, mi u stručnom štabu ćemo raditi i učiiniti sve da izvučemo maksimum iz igrača. A šta je njihov maksimum, oni će pokazati.”

Od novih igrača na prvom treningu se pojavio samo vezista Vojin Pavlović (došao iz Grblja), a bilo je primjetno dosta mladih lica.

“U razgovoru sa rukovodstvom, vidio sam da žele podmlađivanje ekipe. Da li je to ispravan način da odjednom gurnemo sve mladiće vidjećemo. Ali, pripreme su tek počele, u hodu će se svašta dešavati. Može doći do raznih promjena. Razgovorali smo, želja je da dovedemo po jednog igrača u svakoj liniji tim”, podvukao je Vesko Stešević.

Mladost je jesen okončala na četvrtom mjestu sa 24 boda mjesto u Evropi je udaljeno četiri boda, a baraž zona samo dva.

Komentari: 0

Novi komentar