Bogdanović sa Hodžićem

Adekvatno sanirati Spomenik Partizanu borcu na Gorici

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore akademik Zuvdija Hodžić sreli su se danas na Cetinju i razgovarali o mogućnostima za finansiranje sanacije spomen-obilježja posvećenih narodno-oslobodilačkoj borbi.
Objavljeno: 11. 01. 2018 - 11:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Razgovarano je o podizanju spomenika posvećenog crnogorskim Komitima u Nikšiću, za koji je Ministarstvo kulture dalo neophodne saglasnosti, a Opština Nikšić otpočela sa aktivnostima na izradi spomen-obilježja. Kako je istakao ministar Bogdanović, Ministarstvo kulture će pružiti svu neophodnu podršku kako bi se navedena aktivnost što prije realizovala.

Predsjednik SUBNOR-a Hodžić je zatražio podršku Ministarstva kulture kako bi Spomenik Partizanu borcu na Gorici bio adekvatno saniran. Ministarstvo je u prethodnom periodu finansijski podržalo izradu I faze konzervatorskog projekta i ima u planu nastavak aktivnosti i u ovoj godini. Kako je za njegovu sanaciju neophodno obezbijediti značajna finansijska sredstva dogovoreno je da Ministarstvo i SUBNOR razmotre kandidovanje projekta za kapitalni budžet u narednoj godini.

Kada je u pitanju objekat u Kolašinu, u kojem je održano zasijedanje CASNO-a  razgovarano je o mogućnostima za njegovu sanaciju. Ministar Bogdanović je istakao da je najprije neophodno odrediti namjenu objekta, nakon čega bismo bili u mogućnosti da planiramo dalje aktivnosti.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Ministarstva i SUBNOR-a i naglasili da će Ministarstvo biti na raspolaganju za sve buduće inicijative i prijedloge.  

Komentari: 0

Novi komentar